Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bancile germane marcheaza pierderi din cauza Greciei

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 15:19
1400 citiri
Bancile germane marcheaza pierderi din cauza Greciei

Commerzbank, cea de-a doua banca germana dupa valoarea activelor, a anuntat pierderi trimestriale in valoare de 800 milioane de euro, ca urmare a expunerii pe datoria greceasca, reducand totodata tinta de profit pentru 2012.

De asemenea, banca va introduce masuri imediate de inghetare partiala a creditarii pentru a reusi sa indeplineasca din conditiile legate de minimul necesar de capital - ca urmare a devalorizarii detinerilor sale sub forma de titluri de stat, informeaza Financial Times.

Anuntand o pierdere neta de 687 milioane de euro, Commerzbank a inregistrat un profit anul acesta de doar 344 milioane de euro, in comparatie cu 1,1 miliarde, anul trecut.

Banca a declarat de asemenea ca expunerea sa pe state europene "periferice", incluzand Italia, Irlanda, Portugalia si Spania, a fost redusa cu 20 de procente anul acesta, pana la nivelul de 13 miliarde de euro, urmand sa fie redusa mai departe.

Desi este in continuare detinuta, in proportie de 25 de procente, de catre statul german, banca nu intentioneaza sa solicite autoritatilor banii necesari pentru recapitalizare. In schimb, masurile menite sa refaca minimul necesar de capital afecteaza direct creditarea, facand astfel clar mecanismul prin care criza datoriilor suverane afecteaza creditele de afaceri sau private si, implicit, consumul.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#criza datorii suverane, #criza debite, #pierderi banci germane, #profit Commerzbank , #banci