Bancpost, solutie pentru romanii cu credite in franci elvetieni

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 15:33
6468 citiri
Bancpost, solutie pentru romanii cu credite in franci elvetieni

Bancpost reduce dobanda cu 0,80 puncte procentuale pentru toti clientii sai persoane fizice cu credite in franci elvetieni cu dobanda variabila.

"Aceasta masura se va aplica incepand din data de 29 ianuarie 2015 si va fi valabila pana la urmatorul termen de revizuire a dobanzii, conform clauzelor stipulate in contractul fiecarui client.

In plus, Bancpost isi sprijina clientii care intampina dificultati la plata ratelor prin solutii individuale", se arata intr-un comunicat al bancii.

Bancpost a adaugat faptul ca "va continua sa ofere si solutii pe termen lung, bazate pe optiunile si nevoile fiecarui client".

Aceste solutii au inceput sa fie oferite de banca inca din 2009 si includ restructurarea, conversia de moneda si prelungirea perioadei de creditare.

Alte sase banci au facut anunturi similare.

Banca Romaneasca

Banca Romaneasca a decis, luni, reducerea dobanzii pentru clientii cu credite in franci elvetieni (CHF) cu peste 0,8%.

Scaderea a fost facuta prin aplicarea indicelui LIBOR de la data de 26.01.2015, absorbind astfel o parte din impactul negativ generat de recenta depreciere a monedei nationale fata de CHF, arata un comunicat remis Ziare.com.

A sasea banca ce anunta un program pentru romanii cu credite in franci elvetieni

Ce decizie a luat Millennium Bank

Millennium Bank a decis, saptamana trecuta, sa reduca temporar dobanda la creditele in franci, o masura similara cu cea implementata de OTP Bank.

Inca o banca din Romania anunta o solutie pentru romanii cu creditele in franci

"Astfel, incepand de astazi, clientii pot beneficia de o reducere temporara cu 1,5 puncte procentuale a marjei ratei de dobanda la toate creditele contractate in franci elvetieni, pentru o perioada de trei luni, in baza unei solicitari scrise adresata oricarei sucursale a bancii Millennium, pȃna la data de 27 februarie 2015", se arata in comunicatul institutiei, remis Ziare.com.

OTP Bank Romania, membra a OTP Group, a anuntat pe 8 ianuarie 2015 finalizarea achizitiei a 100% a actiunilor Millennium Bank Romania, in urma tranzactiei in valoare de 39 milioane de euro.

OTP Bank are o oferta pentru clientii cu credite in franci

OTP Bank a anuntat ca, in urma unei analize care vizeaza istoricul clientului si conditiile actuale ale acestuia, va oferi o reducere temporara cu pana la 1,5 puncte procentuale a marjei ratei de dobanda la creditele in franci cu dobanda variabila, pentru o perioada de trei luni.

Banca a mai transmis ca va analiza constant evolutia pietei si isi asigura clientii ca va continua sa gaseasca "masuri de protectie adaptate nevoilor reale ale acestora, pentru a-i sustine in asemenea situatii neasteptate".

Ce decizie a luat Piraeus Bank

Piraeus Bank a luat masuri in contextul crizei declansate de aprecierea brusca a francului elvetian, care afecteaza mii de romani cu credite in aceasta moneda.

"In contextul generat de decizia Bancii Centrale a Elvetiei, Piraeus Bank Romania va pune la dispozitia clientilor care detin credite in franci elvetieni solutii individuale, care impreuna cu ajustarea valorii indicelui LIBOR si cu avantajele fiscale asigurate de reglementarile in vigoare sa conduca la mentinerea ratelor lunare aferente creditelor CHF la un nivel apropiat celui din decembrie 2014", se arata in comunicatul bancii remis Ziare.com.

Piraeus Bank, solutii individuale pentru clientii cu credite in franci

Raiffeisen Bank a redus dobanda

Si Raiffeisen Bank a facut un anunt pe aceasta tema.

"Am hotarat sa scadem dobanda la aceste credite acum, desi termenul de resetare era la 30 iunie 2015, pentru ca nivelul ratelor lunare sa nu fie atat de afectat de majorarea cursului CHF. Este inca o modalitate a noastra de a sustine clientii in aceasta perioada dificila.

Cea mai eficienta modalitate de a sprijini clientii care au dificultati de plata a ratelor ramane insa restructurarea creditului, pe care o oferim de la caz la caz, inca din 2009", a spus Vladimir Kalinov, vicepresedintele diviziei Retail Banking de la Raiffeisen Bank, potrivit unui comunicat al bancii.

Criza francului elvetian: Raiffeisen Bank reduce dobanda

Volksbank ingheata cursul monedei elvetiene

Pe de alta parte, Volksbank a anuntat ca va ingheta cursul la care va fi platita rata la creditele in franci elvetieni la cotatia inregistrata la finalul anului trecut.

Astfel, Volksbank Romania a decis sa mentina pe o perioada de 3 luni (intre 20 ianuarie 2015 si 17 aprilie 2015) un curs valutar fix, de 3,8035 lei/unitate (cursul de schimb valabil la data de 31 decembrie 2014 in unitatile Volksbank), pentru platile urmatoarelor 3 rate lunare datorate de clienti.

Veste buna pentru romanii cu credite in franci la Volksbank: Banca ingheata cursul monedei elvetiene (Video)

Cursul oferit de Volksbank Romania este cu 17,5% sub cursul anuntat de BNR pe 19 ianuarie 2015, de 4,4716 lei/unitate.

C.P.

Citeste si:
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat miercuri, 17 august, că a cerut Comisiei Europene reducerea substanţială a livrărilor de vaccin împotriva Covid-19 pentru acest an şi...
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...