Bank of America, frauda de un miliard de dolari

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 15:21
3004 citiri
Bank of America, frauda de un miliard de dolari
Foto: Reuters

Bank of America, a doua mare banca din Statele Unite, a fost data in judecata de guvernul federal pentru prejudicii de 1 miliard de dolari.

Institutia a fost acuzata ca a vandut credite ipotecare neperformante catre Fannie Mae si Freddie Mac, ascunzand insa situatia lor reala, potrivit Reuters.

Ulterior, in pragul falimentului, Fannie Mae si Freddie Mac au fost preluate de Guvernul SUA.

"Prin intermediul unui program denumit "The Hustle", Countrywide si Bank of America au dat credite dezastruoase si au lovit contribuabilii", a concluzionat procurorul districtual din Manhattan, Preet Bharara.

Mai exact, Bank of America, prin intermediul subsidiarei Countrywide Financial, a acordat credite intre 2007 si 2009, fara a verifica in prealabil situatia financiara a celor are au aplicat pentru astfel de imprumuturi.

Ulterior, banca le-a vandut catre Fannie Mae si Freddie Mac, fara sa mentioneze ca sunt neperformante, astfel ca cele dooua institutii s-au trezit cu o gaura uriasa in buget.

In 2009, cand preturile de pe piata imobiliara americana s-au prabusit, debitorii nu si-au mai putut plati ratele, iar din vanzarea locuintelor nu s-a mai putut obtine mare lucru.

De remarcat este ca aceasta practica a fost continuata chiar si dupa ce Fannie Mae si Freddie Mac au fost preluate de stat, in 2008, Bank of America pacalind practic, in cunostinta de cauza, statul american.

In plus, institutia a mai imprumutat de la stat 45 miliarde de dolari, la sfarsitul anului 2008.

Procesul intentat Bank of America este cel de-al saselea al Departamentului de Justitie impotriva unei banci importante din SUA, in mai putin de 18 luni, pentru practici de acest fel, constatate cu putin timp inainte de inceperea crizei financiare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Bank of America frauda SUA, #acuzatie frauda Bank of America , #banci