BERD acorda OTP Bank Romania o linie de credit de 10 milioane euro

Miercuri, 22 Decembrie 2010, ora 13:29
974 citiri
BERD acorda OTP Bank Romania o linie de credit de 10 milioane euro
Foto: Arhiva

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) acorda OTP Bank Romania o linie de credit de 10 milioane de euro pentru finantarea proiectelor energetice sustenabile dezvoltate de companiile locale.

"Extinsa sub umbrela platfomei Finantarea Eficientei Energetice EU/BERD, linia de credit va fi folosita pentru a finanta investitiile in eficienta energetica realizate de companiile romanesti, prin imprumuturi pe termen lung in valoare maxima individuala de 2,5 milioane de euro. Proiectul va permite sectorului energetic privat sa maximizeze economisirea energiei si sa isi creasca competitivitatea", potrivit unui comunicat.

Finantarea BERD va fi completata de o infuzie de fonduri din partea Uniunii Europene, care va avea ca scop sustinerea unui program de asistenta tehnica cu directionare catre platile de stimulare pentru sub-contractanti, ce vor ajuta promovarea investitiilor sustenabile in energie.

"Proiectul va avea un impact pozitiv asupra eforturilor de a usura procesul de tranzitie din Romania, oferind acces la finantare pe termen lung pentru sectorul industrial local si incurajand imbunatatiri in ceea ce priveste energia durabila in companiile private, care le vor face mai competitive si le vor ajuta sa atenueze impactul cresterii pretului la energie", a declarat directorul pentru Romania al BERD, Claudia Pendred.

La randul sau, CEO OTP Bank Romania, Laszlo Diosi, aspuscavede un potential imens in sectorul energetic si in eficientizarea energetica in Romania si considera ca acestia sunt factori care vor ajuta Romania sa iasa din criza si vor contribui la o crestere stabila pe termen lung.

De la inceputurile operatiunilor sale in Romania, BERD a investit peste 4.8 miliarde de euro in diverse sectoare din industria romaneasca, care au atras 9 miliarde de euro investitii aditionale.

BERD, detinuta de 61 de tari si doua institutii interguvernamantale, sustine dezvoltarea economiilor de piata si a democratiilor din Europa Centrala pana in Asia Centrala.

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 12 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1500 de unitati, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#BERD OTP, #OTP linie credit, #OTP proiecte energetice , #banci