Bogdan Baltazar: Verificati-va conturile la Credit Europe Bank

Joi, 12 August 2010, ora 22:15
2340 citiri
Bogdan Baltazar: Verificati-va conturile la Credit Europe Bank
Foto: Realitatea TV

Clientii Credit Europe Bank ar trebui sa-si verifice conturile si chiar sa retraga sume mici, nu integrale, a sfatuit consultantul financiar Bogdan Baltazar.

"Nu ii indemn sa scoata banii, pentru ca exista o anumita garantie, exista un fond de garantare a depunerilor, care este alcatuit din toate bancile. Sigur, este un moment greu, dar sper sa nu existe fenomenul de contagiune, de la o banca mica la una mare", a declarat Baltazar, la Realitatea TV.

Potrivit Protectiei Consumatorilor, numarul reclamatiilor de golire a conturilor a ajuns la 20, paguba fiind de 1,5 milioane de euro.

Baltazar sustine ca banca este "extrem de mica", avand o cota de piata de maximum 1 la suta.

"Sunt foarte mici si, in ciuda ofertelor promotionale si a tuturor chilipirurilor pe care le-au anuntat, nu au reusit sa creasca. Eixsta modalitati in breasla - care nu e o adunatura de sfinti - de a-i tine la respect pe astia mici si obraznici", a mai spus Baltazar.

Consultantul financiar a adaugat ca riscul operational al unei banci atat de mici este enorm, pentru ca nu isi permit un personal de control adecvat.

Iesim din recesiune in 2011

Potrivit lui Baltazar, Romania va reusi sa iasa din recesiune in a doua jumatate a anului viitor, pe fondul cresterii economice din Uniunea Europeana.

"Noi suntem o barcuta in apa asta mare care este Uniunea Europeana. Am convingerea ca UE deja a declansat iesirea si vor veni mai multi investitori in Romania, pentru ca exista incredere in Romania. Ne va trage Europa, si nu numai la exporturi, pentru ca exporturile au crescut deja", a explicat Baltzar.

Consultantul financiar a adaugat ca investitiile straine acopere mai mult de jumate din deficitul de cont curent al Romaniei si, cu cat sunt mai mari, cu atat trebuie sa imprumutam mai putini bani.

Referitor la piata imobiliara, Baltazar nu crede ca se va mai ajunge la nivelul preturilor din 2008, cand piata era "foarte incalzita".

"La asta au contribuit si bancile. Era o spirala pentru finantarea domeniului imobiliar, incat s-a ajuns la finantari prea mari, nejustificate. 2008 a fost finalul unei perioade de febra a entuziasmului, care a dus asteptarile economice mult dincolo de productivitatea lor. Nu cred ca vor mai fi atinse preturile din 2008", a comentat Baltazar.

Shimon Peres doar ne incurajeaza

Baltazar a comentat si spusele presedintelui israelian, Shimon Peres, potrivit caruia Romania este asemenea unei larve care se transforma in fluture, simtind "durerea in umeri" provocata de aparitia aripilor.

"As vrea sa fie cum spune Shimon Peres, mai ales ca am avut cinstea sa-l cunosc. Eu il consider unul din cei mai destepti oameni politici ai lumii. Este fascinant. Dar desteptaciunea nu creaza numai adevar, ci si amabilitati si modalitati de a incuraja o tara fata de care are o anumita afectiune",a spus consultantul financiar.

"Avem relatii foarte apropiate, noi sustinem statul evreu. Pentru moment, din pacate, nu simt aripile astea", a incheiat el.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#frauda Credit Europe Bank, #Credit Europe Bank conturi, #shimon peres vizita romania, #iesire recesiune Romania , #banci
Comentarii
Poza romanianwars
romanianwars
rank 1
"As vrea sa fie cum spune Shimon Peres, mai ales ca am avut cinstea sa-l cunosc. Eu il consider unul din cei mai destepti oameni politici ai lumii. Este fascinant. Dar desteptaciunea nu creaza numai adevar, ci si amabilitati si modalitati de a incuraja