Ziare.com

Cat castiga firmele de avocatura din procesele banci-clienti?

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 12:26

   

Cat castiga firmele de avocatura din procesele banci-clienti?
Firmele de avocatura vor castiga 10 milioane de euro din procesele dintre banci si clienti, legate de OUG 50.

"In procesele colective care se declanseaza impotriva bancilor, fiind vorba de multe persoane, fiecare a trebuit sa plateasca intre 40 si 200 de euro. De partea cealalta a baricadei, firmele care vor reprezenta bancile vor ajunge la onorarii de 300.000 euro, poate chiar 500.000 euro pe fiecare proces. Estimez ca firmele mari de avocatura din top 15 vor incasa in jur de 10 milioane de euro din aceste procese", a declarat avocatul Gheorghe Piperea, pentru Bloombiz.ro.

Potrivit acestuia, in 2010, pe piata avocaturii este la moda insolventa, protectia consumatorilor si litigiile de munca, in conditiile in care 2009 s-a resimtit foarte puternic reculul pe piata de real estate, pe cea de fuziuni si achizitii si pe pietele domeniilor hiperspecializate, cum ar fi energia si resursele regenerabile.

Piperea a afirmat ca putinele achizitii care s-au realizat in 2010 nu au fost facute cu intentia concentrarii cresterii puterii economice a uneia dintre parti, ci pentru salvarea de la insolventa. Potrivit acestuia, cea mai interesanta achizitie a anului 2010 a fost achizitia Flanco de catre Asesoft.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Conform estimarilor lui Piperea, piata avocaturii se ridca la 150 de milioane de euro, din care 80% ar fi cota detinuta de primele 10-15 firme de avocatura din Bucuresti.

"Poate sa fie vorba de 150 euro/ora, 600 de euro/ora, in functie de brand. De asemenea, onorariile se pot calcula si pe process, cu onorarii de succes", precizeaza avocatul.

"In procesele colective care se declanseaza impotriva bancilor, fiind vorba de multe persoane, fiecare a trebuit sa plateasca intre 40 si 200 de euro.

Pe de alta parte, firmele care vor reprezenta bancile vor ajunge la onorarii de 300.000 euro, poate chiar 500.000 euro pe fiecare proces. In opinia avocatului, o lege a holding-ului este importanta intrucat aceasta poate sa permita societatilor dintr-un grup o consolidare fiscala atat din punct de vedere al impozitului pe profit cat si al TVA.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1546 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor