Cea mai mare banca din Arabia Saudita se transforma in banca islamica

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 19:55
3860 citiri
Cea mai mare banca din Arabia Saudita se transforma in banca islamica
Foto: Business Insider

Cea mai mare banca din Arabia Saudita, Banca Nationala Comerciala (NCB), a decis sa se transforme complet intr-o banca islamica, in urmatorii cinci ani, adica va functiona numai dupa legea religioasa Sharia.

Anuntul bancii saudite vine exact in momentul lansarii unei oferte publice initiale de 6 miliarde dolari - cea mai mare vanzare de capital din lumea financiara araba, relateaza Business Insider.

NCB, care are active in valoare de 116 miliarde de dolari, lucreaza dupa principiile Shariei islamice, dar functioneaza de asemenea si dupa anumite conventii bancare occidentale.

Decizia de a se transforma intr-o institutie financiara complet islamica vine dupa ce unii membri ai Consiliului marilor intelepti, cel mai important organ religios al tarii, au declarat ca prea multe din tranzactiile bancii nu au respectat legea islamica, iar asta ar putea afecta succesul ofertei publice.

"Religia este mai presus de orice", a declarat pentru televiziunea de stat seicul Abdullah al-Mutlaq, unul dintre membrii consiliului.

In timp ce analistii economici au spus ca transformarea bancii nu va impiedica listarea ei la Bursa, conducerea NCB s-a reunit pentru a discuta despre modul cum se va organiza dupa ce va functiona strict dupa legea Sharia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#banca islamica Arabia saudita, #National Commercial Bank Sharia, #NCB transforma banca islamica , #banci