Cea mai mare banca din Ucraina, masuri drastice in est: Este in pericol viata angajatilor

Luni, 05 Mai 2014, ora 19:34
2522 citiri
Cea mai mare banca din Ucraina, masuri drastice in est: Este in pericol viata angajatilor
Foto: Kiev Post

Cea mai mare banca din Ucraina si-a inchis temporar unitatile din Donetsk si Luhansk, regiuni aflate sub controlul separatistilor prorusi.

Reprezentantii institutiei au precizat ca aceasta nu va mai derula operatiuni cash, deoarece violentele din cele doua regiuni pun in pericol vietile angajatilor sai, relateaza Reuters.

Separatistii prorusi au atacat Privatbank dupa ce unul dintre proprietarii sai, Igor Kolomoisky, a fost numit guvernator al regiunii Dnipropetrovsk si a anuntat ca va oferi recompense de 10.000 de dolari pentru capetele "sabotorilor" rusi.

Criza din Ucraina bulverseaza bursele: Ce se petrece cu pretul petrolului?

Rebelii, care cer independenta fata de Kiev, au incendiat o sucursala din orasul Mariupol, din Donetsk, sambata seara, si au atacat un camion de transport valori saptamana trecuta in Horlivka, in sudul regiunii Donetsk.

"In aceste circumstante nu putem si nu avem dreptul sa le cerem oamenilor sa mearga la munca in regiunile Donetsk si Luhansk, unde persoane inarmate dau buzna in sucursalele bancii si confisca masini de transport valori in orase", se explica intr-un comunicat al bancii.

Ucraina apeleaza la masuri exceptionale la Odessa

Reprezentantii Privatbank precizeaza ca clientii sai isi pot accesa conturile prin intermediul Internetului si al dispozitivelor mobile, isi pot folosi cardurile la cumparaturi si pot efectua tranzactii fara numerar la dispozitivele de tip self-service.

"Pe parcursul ultimelor zece zile, 38 de ATM-uri, 24 de unitati ale Privatbank si 11 masini de transport valori au suferit incendieri, atacuri si distrugeri in orase din Donetsk si Luhansk", se mai afirma in comunicatul bancii.

Bloomberg: Razboiul civil din Ucraina, la doar 160 de kilometri de Romania

Kolomoisky ocupa locul patru in topul celor mai bogati ucraineni, conform revistei Forbes.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#cea mai mare banca Ucraina cash, #Pivatbank operatiuni cash, #criza Ucraina , #banci