Cine il va inlocui pe Radu Ghetea la conducerea CEC Bank (Video)

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 23:02
3286 citiri
Cine il va inlocui pe Radu Ghetea la conducerea CEC Bank (Video)

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni seara, cine va fi inlocuitorul lui Radu Ghetea la conducerea CEC Bank.

El a precizat ca Enache Jiru ar urma sa conduca aceasta banca de stat dupa ce se va gasi o solutie pentru ca statul sa nu plateasca compensatiile pe care Radu Ghetea ar trebui sa le primeasca pentru incetarea contractului inainte de termen.

"Poate chiar saptamana aceasta, pentru ca este vorba de faptul ca domnul Ghetea are un contract care expira de abia la anul si atunci trebuie gasita o solutie prin care CEC-ul sa nu plateasca aceste despagubiri", a precizat Victor Ponta, la Romania Tv.

Ponta a propus inlocuitor pentru Ghetea la sefia CEC Bank - vezi cine e (Video)

Enache Jiru este secretarul de stat in Ministerul Finantelor si si-a inceput cariera la Banca Nationala a Romaniei, unde a lucrat la Departamentul de administrare a rezervelor internationale, iar din 1998 a alternat intre functii publice si pozitii de conducere in mediul privat.

Ulterior, el a fost vicepresedinte la CEC Bank, in 2000-2001, si presedinte al bancii, in intervalul cuprins intre toamna anului 2004-martie 2005. Jiru a ocupat pozitia de secretar de stat in Ministerul Finantelor, in 2001-2004 si din iulie 2012, cu atributii legate de coordonarea Trezoreriei statului.

Pentru CEC Bank va fi propusa o conducere dualista, respectiv cu un Consiliu de Supraveghere si Directorat, dupa ce premierul a anuntat ca vrea sa il schimbe pe Radu Ghetea de la conducerea bancii.

Anuntul a avut loc in contextul in care Parlamentul a verificat activitatea CEC Bank dupa creditul de peste un milion de euro acordat fiicei presedintelui Traian Basescu, Ioana Basescu, pentru a cumpara un teren in Calarasi.

In raportul Comisiei de ancheta constituita in acest scop se subliniaza necesitatea schimbarii conducerii bancii.

C.P.

Eveniment Quarterly Report

Comisia Europeană prezintă pe site-ul oficial doar 7 proiecte finanțate în România prin PNRR. Care sunt acestea
Comisia Europeană prezintă pe site-ul oficial doar 7 proiecte finanțate în România prin PNRR. Care sunt acestea
Comisia Europeană a publicat pagini de internet actualizate pentru fiecare țară ce a aplicat pentru fonduri de redresare și reziliență. În cazul României, Comisia Europeană prezintă 7...
Regie autonomă obscură, pornită să cumpere cele mai scumpe modele iPhone. "Șase bucăți și-au tras, la 512 GB"
Regie autonomă obscură, pornită să cumpere cele mai scumpe modele iPhone. "Șase bucăți și-au tras, la 512 GB"
Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) a renunțat la achiziția prin cumpărare directă a șapte telefoane mobile în valoare totală de 39.178 de lei, aproximativ 8.000 de euro,...
#inlocuitor Radu Ghetea CEC Bank, #Ponta Ghetea CEC Bank, #Ghetea CEC Bank , #banci