Ziare.com

Clientii pot reclama oricand la ANPC clauzele abuzive

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 09:45

   

Clientii pot reclama oricand la ANPC clauzele abuzive
Clientii care considera ca banca le-a impus clauze abuzive odata cu modificarea contractelor de credit pentru alinierea la cerintele Ordonantei 50/2010 pot face oricand reclamatie la Protectia Consumatorului.

Asta chiar daca au semnat deja actele aditionale sau creditorul s-a prevalat de exceptia acceptarii tacite.

Astfel, termenele inaintate de unele banci pentru semnarea actelor aditionale raman practic fara fundament, iar clientii nu trebuie sa se mai inghesuie in agentii, noteaza Ziarul Financiar.

"Creditorul nu se poate prevala de acceptarea tacita pentru acele clauze din actele aditionale care nu au legatura cu alinierea contractului la OUG 50/2010. Nu aveti, conform ordonantei, un termen limita de contestare a actelor aditionale", precizeaza Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Astfel, clientii nemultumiti trebuie sa sesizeze intai banca printr-o notificare, creditorul avand la dispozitie 30 de zile pentru a rezolva cererea respectiva.

Daca raspunsul primit de la banca este nesatisfacator, debitorul se poate adresa mai departe Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului.

Aici trebuie depuse copii ale contractului de credit, actelor aditionale, extraselor de cont si chitantelor primite de la banca si ale notificarilor si raspunsurilor primite.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1806 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

A.N.P.C. este corupta pana in maduva oaselor

O stiu din proprie experienta. Mototolesc legea in asa fel incat sa-i sanctioneze pe cei mici si sa-i apere pe cei puternici.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor