Ziare.com

Bancile se tem ca noul Cod Civil le va obliga sa returneze in masa comisioane

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 22:54

   

Bancile se tem ca noul Cod Civil le va obliga sa returneze in masa comisioane
Bancilor le este teama ca ar putea fi obligate sa returneze in mod colectiv comisioanele abuzive pe care le-au aplicat de-a lungul timpului clientilor. Pana in prezent, au avut castig de cauza, punctual, doar clientii care au dat in judecata banca.

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) estimeaza ca bancile ar putea inregistra pierderi de 600 de milioane de euro pe an in cazul in care noul Cod de procedura civila va contine un articol care ii imputerniceste pe judecatori sa oblige bancile sa elimine o clauza abuziva din toate contractele de acelasi gen atunci cand constata existenta acesteia intr-un anumit caz.

Citeste mai multe despre Bancile se tem ca noul Cod Civil le va obliga sa returneze in masa comisioanele abuzive pe Business24.ro.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2900 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce ti-e Civilu', ce ti-e Procedura... In orice caz, probabil că ulti

ma nu va intra in vigoare asa cum e ea compilată acum, si asta nu numai pentru aiureala asta bancară, dar si pentru alte grozăvii, precum procedura medierii, căpusă procedurală croită pe tiparul fostelor comisii de judecată, care pe langă cresterea substantială a costurilor, va conduce si la prelungirea timpului efectiv de solutionare a litigiilor.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor