Romanii vor putea sa-si mute economiile in bancile din UE, pentru dobanzi mai mari

Joi, 27 Iunie 2013, ora 14:29

   

Romanii vor putea sa-si mute economiile in bancile din UE, pentru dobanzi mai mari
Romanii vor putea accesa servicii financiare in orice tara din Uniunea Europeana, potrivit unui proiect al Comisiei Europene care prevede asigurarea dreptului la deschiderea unui cont bancar.

Teoretic, si acum este posibil, insa trebuie indeplinite o serie de conditii care difera de la tara la tara si care fac uneori imposibila accesarea serviciilor unei institutii financiare.

Aproximativ 25 de milioane de europeni nu au un cont bancar, cu toate ca si-l doresc. Dintre ei, 2,5 milioane de persoane care au solicitat deschiderea unui cont s-au confruntat cu un refuz, din diverse motive. De exemplu, unii solicitanti au fost respinsi pentru ca bancile i-au considerat prea saraci.

In Franta, un roman trebuie sa prezinte la banca, pentru deschiderea unui simplu cont curent, pe langa actul de identitate sau pasaportul si dovada domiciliului (ultima factura la chirie si ultima factura la energie) si dovada platii impozitelor si taxelor in tara de rezidenta.

Afla cand va fi facilitat accesul la servicii financiare in strainatate, dar si ce dobanzi ofera bancile europene, in continuarea articolului Romanii vor putea sa-si mute economiile in bancile din UE, pentru dobanzi mai mari pe Business24.ro
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2856 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Kronstadter
rank 5
Da' datoriile
..nu si le pot muta, pentru dobanzi mai mici ?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor