Credit rapid, garantat de Fisc: ING Bank ar putea da banii pe loc

Luni, 28 Septembrie 2015, ora 18:59
17244 citiri
Credit rapid, garantat de Fisc: ING Bank ar putea da banii pe loc
Foto: Arhiva Ziare.com

ING Bank a anuntat, luni, ca a semnat un acord cu ANAF pentru verificarea informatiilor legate de veniturile clientului. Drept urmare, acesta nu va mai fi nevoit sa aduca adeverinta de salariu, iar creditul de nevoi personale ar putea fi acordat pe loc, daca se intrunesc "conditiile ideale".

Este a treia institutie financiara care a incheiat o astfel de intelegere cu Fiscul, dupa Idea Bank si Bancpost, arata Capital.

Proiectul a fost anuntat in iunie 2015.

Oferta ING Bank

Din aceasta luna, orice persoana fizica, client ING Bank sau nu, poate lua pe loc un credit de nevoi personale intre 2.000 si 90.000 de lei pe o perioada de maximum cinci ani, fara a mai fi nevoie sa prezinte adeverinta de salariu sau cupon de pensie, se arata intr-un comunicat de presa.

"Am gandit procesul de acordare a creditului din perspectiva clientului. Cum ar fi cel mai simplu si comod pentru client? Sa nu fie nevoit sa faca mai multe drumuri la banca, sa nu aiba nevoie de adeverinta de salariu si, ideal, sa primeasca banii pe loc.

Pe langa incheierea acordului cu ANAF, ING Bank si-a adaptat procesele interne astfel incat astazi este prima banca ce poate acorda pe loc creditul de nevoi personale. In acesta noua formula, procesul de acordare a creditului dureaza, in medie, 15 minute iar clientul primeste imediat banii in cont", a transmis Stefan Radu, director Produse si Strategie Retail Banking, ING Bank Romania, arata Profit.ro.

Cum poti lua credit in 24 de ore: Te ajuta ANAF

Dobanda pentru acordarea creditului de nevoi personale este fixa si se incadreaza intre 8,95% - valabila la incasarea salariului intr-un cont ING Bank si 10,45% - dobanda standard.

Pentru acordarea creditului, banca percepe doua comisioane: comision de analiza a dosarului de credit, perceput doar in cazul acordarii creditului (105 lei) si comision de administrare, care se plateste o singura data, in momentul acordarii creditului (1% din valoarea sumei imprumutate).

In plus, clientii care doresc sa refinanteze un credit de nevoi personale pot beneficia, pana la 30 noiembrie 2015, de oferta cu zero comision de analiza si zero comision de administrare.

Cum functioneaza sistemul

Marilena Popovici, director executiv al diviziei de administrare a retelei de distributie la BRD Groupe Societe Generale, a explicat pentru Ziare.com, in luna iunie, cum functioneaza acest mecanism.

"Interogarea bazei ANAF se realizeaza pe baza acceptului prealabil al clientului obtinut in momentul solicitarii creditului. Clientul viziteaza banca o singura data pentru contractarea creditului (solicitare, analiza, acordare). Interogarea se realizeaza online.

Toate verificarile privind veniturile sunt integral automatizate, renuntandu-se la solicitarea adeverintei angajatorului atestand venitul. Pentru creditele de consum, descoperit de cont si card de credit, singurele documente solicitate sunt actul de identitate si cererea de credit", ne-a explicat bancherul.

Credit rapid de la banci, garantat de Fisc - Cum functioneaza

Intrebata daca exista limitari de orice fel in ceea ce priveste creditul contractat prin aceasta metoda, Marilena Popovici a raspuns negativ.

"Colaborarea cu ANAF privind verificarea veniturilor nu este limitativa, realizandu-se atat pentru persoanele fizice, cat si pentru persoanele juridice, pentru toate tipurile de credit. Acest lucru ne permite o reducere substantiala a timpului de raspuns la solicitarea clientului si o mai buna abordare a riscurilor de credit si operationale", a punctat oficialul BRD.

Pana acum, in majoritatea cazurilor, pentru a acorda un credit, bancile cereau trei documente: adeverinta de salariu, fisa fiscala si dovada platii unei facturi recente la utilitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Companiile din Europa, în dificultate – TradeVille
Companiile din Europa, în dificultate – TradeVille
Rezervele Valutare Se Majorează Conform datelor BNR, rezervele valutare la BNR se situau la 63.12 mld. EUR, la finalul lunii februarie 2024, in creștere de la 61.41, nivel înregistrat la...
Piata rezidentiala se misca lent la inceputul anului 2024. Care sunt motivele
Piata rezidentiala se misca lent la inceputul anului 2024. Care sunt motivele
In luna ianuarie 2024 s-au eliberat 1.829 autorizatii de construire, la nivel national, pentru cladiri rezidentiale in scadere cu 12% fata de ianuarie 2023 O parte din aceasta scadere se explica...
#ING Credit garantat ANAF, #ING credit garantat Fisc , #banci