Ziare.com

Creditele ipotecare se pot stinge cu bunurile imobile ipotecate - Proiectul de lege a trecut de Senat

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 20:56

   

Creditele ipotecare se pot stinge cu bunurile imobile ipotecate - Proiectul de lege a trecut de Senat
Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege prin care creditele ipotecare pot fi stinse cu bunurile imobile ipotecate, legea aplicandu-se in raporturile dintre persoane fizice si institutii de credit, institutii financiare nebancare sau cesionari ale creantelor detinute asupra persoanelor fizice.

"Prezenta lege reglementeaza dreptul debitorului de a stinge integral creanta si accesoriile sale, izvorand dintr-un contract de credit, prin transmiterea catre creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat in favoarea creditorului, in conditiile prevazute de prezenta lege", prevede proiectul.

De asemenea, proiectul legislativ prevede ca debitorul va oferi toate bunurile ipotecate in favoarea creditorului, in situatia in care executarea obligatiilor asumate prin contractul de credit a fost garantata cu doua sau mai multe bunuri.

Debitorul trebuie sa transmita creditorului prin intermediul unui executor judecatoresc, al unui notar public sau al unui avocat o notificare creditorului in care anunta decizia de transmitere a dreptului de proprietate asupra bunului sau bunurilor ipotecate. Toate costurile notariale si ale executorului judecatoresc sau avocatului, dupa caz, vor fi suportate de debitor.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Ajutor pentru cei cu credite ipotecare in valuta - cu ce proiect vine Guvernul (Video)

Dupa comunicarea deciziei de catre debitor, creditorul nu mai poate urmari codebitori sau garantii personali sau ipotecari pentru stingerea creditului.

Proiectul de lege prevede ca la momentul incheierii contractului pentru transferul de proprietate, respectiv la data pronuntarii hotararii judecatoresti definitive, va fi stinsa orice datorie a debitorului fata de creditor, acesta din urma neputand solicita sume de bani suplimentare.

Proiectul de lege, initiat de parlamentari din tot spectrul politic, a fost adoptat in plenul Senatului cu 105 voturi "pentru" si doua abtineri. Senatul a fost prima camera sesizata, iar Camera Deputatilor este for decizional.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2985 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Destinatari

Oare vor beneficia de aceasta lege si unele persoane fizice, de exemplu fratii Negoita, care au uitat sa isi ramburseze unele credite?
Intrebarea, ca si in cazul favorurilor propuse pentru baietii "destepti" beneficiari de credite in franci elvetieni ("prostii" au luat credite in lei, EUR, sau USD), ramane: DAR cei ce au facut credite in mod corect si pe care si le-au rambursat de asemenea in mod corect, precum si cetatenii ce nu si-au luat nici un fel de credit, se stabilesc masuri compensatorii ale statului, prin care si ei sa beneficieze de niste avantaje fiscale, la fel ca ceilalti?
Pai, de ce nu? Ceilalti sunt mai cu stea in frunte?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor