Cum incearca bancile grecesti din Romania sa atraga clienti?

Autor: Paul Barbu - Redactor
Luni, 04 Iulie 2011, ora 07:28
5518 citiri
Cum incearca bancile grecesti din Romania sa atraga clienti?

Criza prin care trece Grecia isi face simtite efectele in toate business-urile, dar mai ales in cel bancar. Nevoia de bani obliga unele institutii financiare din Romania, care au actionariat grecesc, sa incerce sa atraga capital de la populatie si agentii economici.

In asemenea conditii, acestea ofera dobanzi destul de mari peste media pietei pentru a indemna romanii sa-si depuna banii in depozite bancare.

Pe piata noastra sunt 6 banci care au in componenta actionariat grecesc, insa ofertele "magnet" vin din partea a trei mari banci: Piraeus Bank, Alpha Bank si Banca Romaneasca. Dobanzile oferite de banci sunt menite sa reduca din teama clientilor, care s-a instaurat odata cu inceputul crizei elene.

Ziare.com a analizat pentru dumeavoastra ce oferte la depozite au bancile cu actionariat grecesc, care activeaza in Romania.

Banca Romaneasca a lansat depozitul la termen, Avans Net, cu plata dobanzii in avans. Cea mai buna oferta a acestui produs vine pe o perioada de 7 luni, unde dobanda neta este de 7% pentru depozitele in lei, in timp ce pentru economiile in euro bonificatia este de 4%. Pentru depozitele in euro dobanda este mai mult decat atragatoare, avand in vedere ca este peste nivelul pietei cu un punct procentual.

Produsul este subiectul unei oferte promotionale valabila pe o perioada de trei luni de la lansare. Suma minima pentru deschiderea unui astfel de depozit este de 500 lei sau 150 de euro, in cazul persoanelor fizice si de 1.000 lei sau 500 de euro, pentru persoanele juridice.

Dupa finalizarea perioadei de maturitate, depozitul nu poate fi prelungit. Banca nu percepe comisioane de retragere numerar, la data platii dobanzii sau de expirare a termenului pentru care depozitul a fost constituit.

Alpha Bank are si ea o promotie valabila pana in data de 15 iulie, in care ofera 0,5 puncte procentuale la depozitele constituite in lei. De asemenea, institutia financiara incearca sa atraga clienti oferindu-le "un premiu pe loc" primilor 2.000 de clienti care isi depun economiile la ei. Oferta este valabila numai pentru depozitele Alpha Tax Protect.

Pentru un depozit pe 24 de saptamani banca vine in intampinarea clientilor cu o bonificatie bruta de 8,33% (7% net) pentru depozitele constituite in lei. Pentru cele in euro, dobanda bruta este de 4,76% (4% net). Suma minima pentru constituirea unui depozit Alpha Tax Protect este de 50 lei sau 15 euro.

Pentru constituirea si administrarea depozitului veti avea comision zero, la fel si daca alegeti sa retrageti toata suma si dobanda acumulata in ziua scadentei si in urmatoarele 3 zile lucratoare.

Piraeus Bank vine cu o promotie pe o luna sau trei luni pentru un depozit in euro. Problema este ca suma minima pentru acest produs este de 5.000 de euro. Bonificatia bruta este de 4% si este fixa pe toata perioada de constituire a depozitului.

O alta institutie de creditare care are dobanzi mari la depozite este ATE Bank. Numai ca in cazul acestei banci nu putem vorbi de vreo promotie pentru ca aceasta a avut mai tot timpul printre cele mai mari bonificatii de pe piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#atragere clienti banci, #banci grecesti clienti, #banci Grecia , #banci