Ziare.com

Cum s-au descurcat bancile cu programul "Prima Casa"

Luni, 26 Octombrie 2009, ora 08:45

   

Cum s-au descurcat bancile cu programul "Prima Casa"
La 15 saptamani de la lansarea programului Prima Casa, Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a redistribuit 220 milioane de euro, luand bani de la sase banci care nu au dat suficiente credite si alocandu-i catre alte noua institutii bancare.

Lista celor care au dat prea putine credite prin Prima Casa, cuprinde nume grele, precum CEC, Bancpost, UniCredit, Piraeus, Banca Romaneasca, dar si Intesa, in timp ce plafoane suplimentare au primit BCR, BRD, Banca Transilvania, Alpha, Raiffeisen, ATE, Garanti, Millenium si Volksbank, scrie Gandul.

Patru banci si-au pastrat plafoanele initiale: OTP (3,4 mil euro), Emporiki (2,775 mil euro), Leumi (6,8 mil euro), Credit Europe Bank (3,469 mil euro).

Una dintre surprizele neplacute o constituie CEC, care, in trei luni de la inceperea programului, a dat mai putin de 100 de credite. Plafonul i-a fost redus, insa noua valoare este secreta.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Cea mai "harnica" banca s-a dovedit a fi BCR, care a avut si cel mai mare plafon initial, de 312 milioane de euro. Banca are solicitari de peste 205 milioane de euro pentru Prima Casa, iar FNGCIMM i-a majorat plafonul pana la 420 milioane de euro.

"Aproape 3.000 de dosare, totalizand peste 137 milioane de euro, au fost deja aprobate de BCR si au primit ori urmeaza sa fie solicitata garantia FNGCIMM", au declarat oficialii BCR.

Top banci castigatoare*

BCR 108 milioane euro
BRD 79 milioane euro

Banca Transilvania 10 mil. euro
Alpha 9,95 milioane euro
Raiffeisen 7,5 milioane euro
ATE 6,5 milioane euro
Millennium 4,2 milioane euro
Garanti 1,6 milioane euro

* Topul nu include Volksbank, datele privind noul plafon, dupa redistribuire,
nefiind disponibile

Top banci perdante*

Piraeus 43 milioane euro
Banca Romaneasca 41 milioane euro
Intesa 24 milioane euro
Bancpost 23,3 milioane euro
UniCredit 10 milioane euro

* Topul nu include CEC, datele privind noul plafon, dupa redistribuire, nefiind disponibile

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1914 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ma pufneste rasul.....

...ca am gasit involuntar o asemanare intre promisiunile planului "Prima Casa" si o gluma !......."Mai,Ioane,femeia ta,o fost fata mare cand te-ai insurat cu ea?"....."Nu,ma!"....."Cum adica,Ioane,o fo c.urva?"..."Nu,ma Vasalie,o fo fata mare dar cam egzacerat de mare !"

 

Leul de campanie cu coada pe sus

In ciuda crizei politice interne, a lipsei de buget pentru 2010, la care se adauga incertitudinile privind incasarea celei de-a treia transe din imprumutul cu Fondul Monetar International, cursul valutar continua sa ramana sub pragul psihologic de 4,3 lei/euro.
http://www.bloombiz.ro/finante/leul-de-campanie-cu-coada-pe-sus

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor