Ziare.com

Cum sa depistezi clauzele abuzive din contractul de credit

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 18:25

   

Cum sa depistezi clauzele abuzive din contractul de credit
Clauzele abuzive din contractele de credit vizeaza in cele mai multe dintre cazuri comisioanele percepute de banca. Fie ca este vorba de comisionul de risc sau cel de administrare, ele sunt percepute in mod abuziv, au explicat avocatii de la Casa de avocatura Coltuc.

"Comisionul de risc este rezultatul unor clauze abuzive. Banca spune ca trebuie acoperit portofoliul de clienti neperformanti. Cand iei un credit, oferi bancii mai multe garantii: imobiliare, asigurari etc. In plus, platesti si comision de risc. Este vorba de un cost eventual, nu cert. Poate ajunge si la 4% din credit pe an. Bancile il incaseaza lunar, dar nu il returneaza in momentul in care se finalizeaza contractul", a explicat avocatul Carmen Cretu, colaborator al C.A Coltuc.

Dupa intrarea in vigoare a OUG 50/2010, acest comision si-a schimbat denumirea in comision de administrare. Avocatii explica insa ca si acest tip de comision este abuziv.

Citeste mai multe despre Cum sa depistezi clauzele abuzive din contractul de credit pe Business24.ro

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4155 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Casa de avocatua de doi lei

"Comisionul de risc este rezultatul unor clauze abuzive... Poate ajunge si la 4% din credit pe an."
Esti praf, doamna avocat Carmen Cretu. Nu stii sa distingi punctele procentuale (p.p.) de procente(%).
Dar nu trebuie sa ma mire, caci doar ti-am citit si actiunile facute pentru unii prieteni de-ai mei si am ramas stupefiat cand am vazut ca ai greseli gramaticale(inclusiv cacofonii), de exprimare si contraziceri in ceea ce se reclama.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor