De ce este bine intotdeauna sa lucrezi si cu o a doua banca

Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 09:30
8817 citiri
De ce este bine intotdeauna sa lucrezi si cu o a doua banca

Te-ai obisnuit sa-ti tii banii intr-o singura banca? Chiar daca aparent pare sa fie mai simplu asa, din aceasta comoditate ai de pierdut o multime de oportunitati si avantaje pe care le poti obtine lucrand cu inca o banca, ce-a de-a doua, la alegerea careia chiar vei avea libertate totala.

De cele mai multe ori, cand lucrezi cu o singura banca, alegerea ei ori nu ti-a apartinut in totalitate ori a tinut cont de niste criterii, ce-i drept, pragmatice, dar foarte simpliste.

De exemplu, nu-i asa ca lucrezi cu o anumita banca doar pentru ca angajatorul tau lucreaza cu ea, la fel ca toti ceilalti colegi, si tu n-ai vrut sau poate nici nu ti-ai permis sa faci nota discordanta?

Sau nu-i asa ca ti-ai ales banca pentru ca avea bancomatul cel mai apropiat de locuinta ta?

Indiferent care au fost motivele care te-au facut sa lucrezi cu o anumita banca si felul in care aceasta reuseste sa-ti satisfaca niste nevoi primare, gandeste-te cat de mult te-ar putea ajuta sa lucrezi si cu o a doua banca, una aleasa numai de tine.

Marele avantaj este ca poti sa fii mult mai atent atunci cand iti alegi cea de a doua banca, poti citi cu atentie si randurile scrise mai mic, te poti asigura, de exemplu, ca ai comisioane zero de administrare, la plata si la incasare.

Avand nevoile de baza deja acoperite, acum poti sa fii mult mai pretentios, sa faci o alegere mult mai complexa, fara alte presiuni imediate.

De exemplu, acum vei putea sa alegi in mod deosebit banca aceea care iti ofera una dintre cele mai bune dobanzi de pe piata la un depozit.

Sau banca in care nu va trebui sa calci niciodata, pentru ca toate operatiunile se fac online, inclusiv deschiderea unui cont nou, cum se intampla la Libra Internet Bank - aceasta banca iti permite, de altfel, si sa-ti aduci gratuit in cont banii de pe cardul de la prima banca.

In plus, daca lucrezi cu doua banci, vei reusi sa economisesti mai usor. Altfel pui un ban deoparte cand ai conturile complet separate: unul pentru cheltuielile zilnice si altul pentru economii.

Simplul fapt ca nu le vezi impreuna de fiecare data cand mergi la bancomat sau faci internet banking te ajuta sa nu bagi mana in "buzunarul de rezerva". Aceia sunt banii pe care ii pui intr-un cont si uiti de ei, daca vrei sa nu se "topeasca".

Vorba americanilor, nu-ti pune toate ouale intr-un singur cos, indiferent cat de mare si de rezistent ti se pare, pentru ca n-ai de unde sa stii cand poate sa crape.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...