Demiterea presedintelui CEC Bank, printre prioritatile lui Ponta ca interimar la Finante (Video)

Joi, 20 Februarie 2014, ora 14:45
3701 citiri
Demiterea presedintelui CEC Bank, printre prioritatile lui Ponta ca interimar la Finante (Video)

Premierul Victor Ponta, care este si interimar la Ministerul Finantelor, a anuntat, joi, ca vrea sa schimbe conducerea CEC Bank.

"Azi am fost la Ministerul de Finante, am reconfirmat intreaga echipa de acolo. Am delegat dreptul de semnatura secretarului de stat Dan Manolescu, iar printre lucrurile pe care le-am cerut sa-mi fie aduse pana saptamana viitoare se numara memorandumul pentru semnarea scrisorii de intentie cu FMI, reglementarea in baza legislatiei europene legata de modul de colectare si rambursare a TVA, dar si proiectul referitor la CEC Bank", a anuntat Victor Ponta, intr-o conferinta de presa organizata la Palatul Victoria.

Ponta a preluat, joi, mandatul interimar de ministru al Finantelor, dupa ce Daniel Chitoiu si-a dat demisia din aceasta functie.

Intrebat cand va fi demis presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea, premierul a precizat ca trebuie urmate niste proceduri, insa el va semna un ordin in acest sens, aratand ca Daniel Chitoiu a pregatit documentul, dar "nu a mai apucat sa-l semneze". Cel mai probabil, schimbarea va avea loc luni.

Parlamentarii vor schimbarea conducerii CEC Bank

Masura anuntata de prim-ministru vine in contextul in care Parlamentul a verificat activitatea CEC Bank dupa creditul de peste un milion de euro acordat fiicei presedintelui Traian Basescu, Ioana Basescu, pentru a cumpara un teren in Calarasi.

In raportul Comisiei de ancheta constituita in acest scop se subliniaza necesitatea schimbarii conducerii bancii. Senatorii propun un sistem dualist, care presupune impartirea atributiilor de conducere intre un Consiliul de Supraveghere cu sapte membri si un Directorat cu cinci membri.

De asemenea, sistemul va permite si inlocuirea persoanelor care ocupa anumite posturi.

Anterior, fostul ministru de Finante, Daniel Chitoiu, nu a spus daca Ghetea va ramane intr-o functie de conducere sau nu, ca urmare a schimbarii la managementul bancii.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...