Demiterea presedintelui CEC Bank, printre prioritatile lui Ponta ca interimar la Finante (Video)

Joi, 20 Februarie 2014, ora 14:45

   

Demiterea presedintelui CEC Bank, printre prioritatile lui Ponta ca interimar la Finante (Video)
Premierul Victor Ponta, care este si interimar la Ministerul Finantelor, a anuntat, joi, ca vrea sa schimbe conducerea CEC Bank.

"Azi am fost la Ministerul de Finante, am reconfirmat intreaga echipa de acolo. Am delegat dreptul de semnatura secretarului de stat Dan Manolescu, iar printre lucrurile pe care le-am cerut sa-mi fie aduse pana saptamana viitoare se numara memorandumul pentru semnarea scrisorii de intentie cu FMI, reglementarea in baza legislatiei europene legata de modul de colectare si rambursare a TVA, dar si proiectul referitor la CEC Bank", a anuntat Victor Ponta, intr-o conferinta de presa organizata la Palatul Victoria.

Ponta a preluat, joi, mandatul interimar de ministru al Finantelor, dupa ce Daniel Chitoiu si-a dat demisia din aceasta functie.

Intrebat cand va fi demis presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea, premierul a precizat ca trebuie urmate niste proceduri, insa el va semna un ordin in acest sens, aratand ca Daniel Chitoiu a pregatit documentul, dar "nu a mai apucat sa-l semneze". Cel mai probabil, schimbarea va avea loc luni.

Parlamentarii vor schimbarea conducerii CEC Bank

Masura anuntata de prim-ministru vine in contextul in care Parlamentul a verificat activitatea CEC Bank dupa creditul de peste un milion de euro acordat fiicei presedintelui Traian Basescu, Ioana Basescu, pentru a cumpara un teren in Calarasi.

In raportul Comisiei de ancheta constituita in acest scop se subliniaza necesitatea schimbarii conducerii bancii. Senatorii propun un sistem dualist, care presupune impartirea atributiilor de conducere intre un Consiliul de Supraveghere cu sapte membri si un Directorat cu cinci membri.

De asemenea, sistemul va permite si inlocuirea persoanelor care ocupa anumite posturi.

Anterior, fostul ministru de Finante, Daniel Chitoiu, nu a spus daca Ghetea va ramane intr-o functie de conducere sau nu, ca urmare a schimbarii la managementul bancii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3593 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
paypal
rank 5
Viorel prezident ca e cel mai potent!
E cel mai puternic om in stat, poate face mai multe deodata, ca Napooleon, poate fi ministru, PM, vicepm, secretar si pivot (cam bortzos, ce-i drept). Asa face economie de salarii, e un poolivalent.
AdyCa
rank 4
Dottore nu e bun nici ca jurist, iar acum se baga in finante..
Trebuie sa infesteze cu niste USLihoti si CEC-ul, asa ca va pune o marioneta la conducerea acestuia.... Daca va continua asa, Romania o va lua pe urmele Ucrainei. Numai ca aici plitia si armata nu va trage in populatie, iar spionii rusi nu prea se vor putea infiltra ca sa traga in oameni si sa creeze panica....
rc
rank 5
nu am auzit sa gasesca probleme la cec
deci de ce l-ar schimba? sunt probleme de performanta la cec? au gasit ceva ilegal? daca actualul presedinte e competent, si ponta pune unii din "competentii" usl-ului si banca ioncepe sda aiba probleme, plateste ponta din buzunar? daca nu competenta e criteriul de selectie, care e? cec nu are voie sa dea imprumut presedintelui si membrilor altor partide? devine cec banca usl, pe banii nostri? pana nu se desteapta alegatorii, romania se va scufunda tot mai mult pe mana hotilor din usl. trebuie un pic de alfabetizare ca sa priceapa ca trebuie sa aleaga oameni competenti, nu hoti, daca vor sa le fie mai bine
amard1954
rank 3
Ponta , un om fara scrupule .
Daca nu esti incompetent ca Ponta si gasca lui de mafioti , esti eliminat imediat .
zgardan
rank 1
se pune iar de o furaciune
Acest mafiot uslist, sa spuna in parlament in fata televizorului, cauza pentru care il schimba pe presedintele CEC. In caz ca va fi schimbat cel mai bine ar fi ca romanii, sa-si retraga banii de la CEC .
niculaeda
rank 5
@zgardan
- pai sa shtii ca nu mai sunt in sigurantza economiile oamenilor , daca ishi pun ashtia omu' lor acolo !
DUTTY
rank 5
ATENTIE batrine comunist!!!!!!
alioooooooooooooooooo ! ce-are pmp cu articolu' ? tzi-ai facut un obicei , postazi orice aiureala fara legatura cu articolu' shi apoi inserezi un citat din articol !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor