Deutsche Bank, obligata sa plateasca o amenda colosala: 2,5 miliarde de dolari

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 11:35
3761 citiri
Deutsche Bank, obligata sa plateasca o amenda colosala: 2,5 miliarde de dolari

Deutsche Bank a fost de acord sa plateasca 2,5 miliarde de dolari in urma unei intelegeri cu autoritatile americane si britanice intr-o disputa privind manipularea ratei dobanzii in scopuri financiare proprii.

Departamentul american de Justitie a anuntat, joi, ca subsidiara DB Group Services UK Limited a fost de acord sa pledeze vinovat la acuzatia de frauda, scrie Washington Post.

Ca urmare a scandalului, Deutsche Bank a concediat mai multi angajati implicati in aceasta infractiune, din Londra si Frankfurt, si a instituit un supraveghetor independent la filiala sa din New York. Banca a precizat ca membrii consiliului de administratie nu stiau nimic despre aceste nereguli.

Jurgen Fitschen si Anshu Jain, directori executivi ai bancii, au precizat ca DB accepta concluziile anchetatorilor si regreta profund situatia.

Amenda va fi platita astfel: 600 de milioane de dolari New York-ului, 800 de milioane catre Commodities Futures Trading Commission, 775 milioane Departamentului american de Justitie si 340 de milioane Financial Conduct Authority din Marea Britanie.

Neregulile dateaza din perioada 2005-2009 si au vizat inclusiv dobanda LIBOR (London Interbank Offered Rate).

"Ani de zile, angajatii de la Deutsche Bank au manipulat ilegal ratele dobanzilor pe intreg globul - inclusiv LIBOR pentru dolarul american, yen, francul elvetian si lira sterlina, si EURIBOR (Euro Interbank Offered Rate) - in speranta de a actiona fraudulos in piata pentru a genera profit pentru traderii lor, in defavoarea rivalilor bancii", a precizat adjunctul procurorului general SUA, Leslie Caldwell.

"Deutsche Bank este a sasea institutie financiara majora care a admis ca s-a comportat gresit in cadrul acestei ample investigatii si decizia de astazi este cea mai mare pedeapsa in cadrul anchetei LIBOR", a mai spus acesta.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#Deutsche Bank amenda, #Deutsche Bank manipulare dobanzi , #banci