Ziare.com

Domeniul in care am avut o crestere de 300%, dar tot suntem codasii regiunii (Grafic)

Joi, 07 August 2014, ora 17:32

   

Domeniul in care am avut o crestere de 300%, dar tot suntem codasii regiunii (Grafic)
Desi numarul utilizatorilor de online banking din Romania a crescut de trei ori in ultimii trei ani, tara noastra se afla pe penultimul loc in regiune dupa acest criteriu.

Gradul de utilizare a serviciilor de online banking in tara noastra a urcat de la 2% la 6%, in perioada 2010-2013, conform unui studiu comandat de Erste Group si BCR, remis Ziare.com.

Astfel, ne plasam pe locul sase in randul statelor din Europa Centrala si de Est (ECE), inaintea Serbiei (5%).

Internet Banking: Cu cat ne taxeaza bancile pentru confortul gestionarii conturilor din propriul fotoliu

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Atunci cand vine vorba de interactiunea cu banca, studiul citat releva faptul ca aproape o cincime din totalul romanilor bancarizati se bazeaza pe un mix intre folosirea serviciului de online banking sau mobile banking si o vizita la o sucursala.

Acelasi studiu arata ca, 69% dintre cei care detin deja produse bancare folosesc cel mai des zona de self service unde efectueaza plati, fac depozite si retrageri, acesta fiind canalul de tranzactionare folosit cel mai des. Zona de consiliere rapida este folosita de peste 60% din respondenti pentru operatiuni de tranzactionare.

28% dintre utilizatorii de Internet banking folosesc acest canal pentru a face plati fara numerar, ordine de plata sau pentru a-si verifica situatia contului.

63% dintre respondenti se informeaza cu privire la produsele bancare direct din unitatea bancara, 51% solicita consiliere, iar 28% are ca principala sursa de informare familia sau prietenii.

Romanii si gadget-urile

In Romania, 26% dintre respondenti cu varste cuprinse intre 30-49 ani detin un smartphone, 14% o tableta, 47% au un PC si 41% un laptop / notebook.

47% din utilizatorii de smartphone si tablete folosesc internet banking-ul pe telefoane sau tablete pentru plati si ordine de plata, iar 41% folosesc un browser pentru verificarea conturilor si a soldului.

BCR are peste 250.000 de utilizatori activi ai serviciilor bancare digitalizate.

Studiul a fost efectuat in februarie 2014. Grupul tinta intervievat a fost format din populatia bancarizata din Romania cu varste cuprinse intre 15 si 65 ani, pe un esantion de 1.238 de persoane.

Topul tarilor ECE dupa gradul de utilizare a serviciilor de online banking

1. Cehia - 62%
2. Austria - 55%
3. Slovacia - 45%
4. Ungaria - 27%
5. Croatia - 17%
6. Romania - 6%
7. Serbia - 5%


Sursa: Studiu Erste Bank, BCR


C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1936 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Minciuni pentru flamanzi

Ce tot o dati cu cresteri, de cate ori vin la rromanika vad tot mai multi flamanzi si saraci, cresterile sunt pentru politicieni si restul tagmei lor, sa fim seriosi romanika e o tara de saracii si asa va ramane , totusi e bine pentru ca romanii isi merita soarta asta, iobagi ne-am nascut si sclavi vom muri, care a fost plecat in europa stie ce inseamna o viata demna cine nu sa fie sanatos si sa ramana in continuare la fel sa voteze pe un litru de ulei si o gaina

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor