Domeniul in care am avut o crestere de 300%, dar tot suntem codasii regiunii (Grafic)

Joi, 07 August 2014, ora 17:32
2924 citiri
Domeniul in care am avut o crestere de 300%, dar tot suntem codasii regiunii (Grafic)

Desi numarul utilizatorilor de online banking din Romania a crescut de trei ori in ultimii trei ani, tara noastra se afla pe penultimul loc in regiune dupa acest criteriu.

Gradul de utilizare a serviciilor de online banking in tara noastra a urcat de la 2% la 6%, in perioada 2010-2013, conform unui studiu comandat de Erste Group si BCR, remis Ziare.com.

Astfel, ne plasam pe locul sase in randul statelor din Europa Centrala si de Est (ECE), inaintea Serbiei (5%).

Internet Banking: Cu cat ne taxeaza bancile pentru confortul gestionarii conturilor din propriul fotoliu

Atunci cand vine vorba de interactiunea cu banca, studiul citat releva faptul ca aproape o cincime din totalul romanilor bancarizati se bazeaza pe un mix intre folosirea serviciului de online banking sau mobile banking si o vizita la o sucursala.

Acelasi studiu arata ca, 69% dintre cei care detin deja produse bancare folosesc cel mai des zona de self service unde efectueaza plati, fac depozite si retrageri, acesta fiind canalul de tranzactionare folosit cel mai des. Zona de consiliere rapida este folosita de peste 60% din respondenti pentru operatiuni de tranzactionare.

28% dintre utilizatorii de Internet banking folosesc acest canal pentru a face plati fara numerar, ordine de plata sau pentru a-si verifica situatia contului.

63% dintre respondenti se informeaza cu privire la produsele bancare direct din unitatea bancara, 51% solicita consiliere, iar 28% are ca principala sursa de informare familia sau prietenii.

Romanii si gadget-urile

In Romania, 26% dintre respondenti cu varste cuprinse intre 30-49 ani detin un smartphone, 14% o tableta, 47% au un PC si 41% un laptop / notebook.

47% din utilizatorii de smartphone si tablete folosesc internet banking-ul pe telefoane sau tablete pentru plati si ordine de plata, iar 41% folosesc un browser pentru verificarea conturilor si a soldului.

BCR are peste 250.000 de utilizatori activi ai serviciilor bancare digitalizate.

Studiul a fost efectuat in februarie 2014. Grupul tinta intervievat a fost format din populatia bancarizata din Romania cu varste cuprinse intre 15 si 65 ani, pe un esantion de 1.238 de persoane.

Topul tarilor ECE dupa gradul de utilizare a serviciilor de online banking

1. Cehia - 62%

2. Austria - 55%

3. Slovacia - 45%

4. Ungaria - 27%

5. Croatia - 17%

6. Romania - 6%

7. Serbia - 5%

Sursa: Studiu Erste Bank, BCR

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#utilizatori online banking, #online banking Romania, #online banking, #internet banking Romania , #banci