Dorinel Umbrarescu va prelua ATE Bank

Joi, 18 Aprilie 2013, ora 16:04
2544 citiri
Dorinel Umbrarescu va prelua ATE Bank

Omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, cunoscut sub numele de "regele asfaltului", a semnat un acord in valoare de 10,3 milioane de euro cu grecii de la Piraeus Bank pentru a prelua subsidiara ATE Bank Romania.

Conform comunicatului transmis joi bursei de la Atena, el va primi 93,27% din actiunile institutiei.

"Transferul va avea loc dupa finalizarea separarii majoritatii activelor si pasivelor ATE Bank Romania si integrarea acestora in Piraeus Bank Romania", a mai informat banca, precizand ca tranzactia mai are nevoie doar de aprobarea autoritatilor de reglementare.

ATE Bank Romania a fost infiintata in anul 1990, ca Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa, fiind prima banca cu capital mixt (roman si strain) din Romania.

In luna iunie 2006, Agricultural Bank of Greece (ATE Bank Greece) a preluat pachetul majoritar de actiuni. Odata cu schimbarea actionarului majoritar s-a modificat si numele bancii, devenind astfel ATE Bank Romania.

Ulterior, la mijlocul anului trecut, activele viabile ale ATE Bank Grecia - inclusiv subsidiara din Romania - au fost preluate de Piraeus Bank Grecia, care insa a decis rapid vanzarea ei, din cauza pierderilor uriase.

Conform celor mai recente date disponibile, ATE Bank Romania avea in 2011 active de 1,6 miliarde de lei (cota de piata de 0,4%) si raporta pierderi de 160 milioane de lei.

Dorinel Umbrarescu este un cunoscut om de afaceri bacauan, cu o avere estimata de Forbes la 360-380 milioane de euro, in 2011, obtinuta in special datorita firmelor care activeaza in domeniul constructiilor, UMB Spedition si Tehnostrade.

Cel mai recent contract pe care l-a obtinut este cel in valoare de 90 milioane euro pentru realizarea unui segment din autostrada Timisoara - Lugoj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Umbrarescu cumparat ATE Bank Piraeus, #Piraeus vandut ATE Bank Umbrarescu, #Piraeus vanzare ATE Bank , #banci