Ziare.com

Dupa pierderi uriase, bancile grecesti primesc 25 de miliarde de euro

de Camelia Sisea
Sambata, 21 Aprilie 2012, ora 08:52

   

Dupa pierderi uriase, bancile grecesti primesc 25 de miliarde de euro
Grecia a primit prima transa, in valoare de 25 de miliarde de euro, din fondurile pe care le are alocate prin Facilitatea Europeana de Stabilitate Financiara (EFSF), pentru recapitalizarea sistemului bancar, a anuntat, vineri, premierul grec Lucas Papademos.

Potrivit oficialului, finantarea acordata prin EFSF va contrabalansa pierderile pe care bancile grecesti le-au suferit in urma participarii la restructurarea datoriei Greciei in urma cu o luna.

Injectarea de lichiditate este esentiala pentru asigurarea functionarii corespunzatoare a sectorului bancar, a adaugat premierul, potrivit Ekathimerini.

Bancile grecesti vor primi in total 50 de miliarde de euro prin intermediul EFSF.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Papademos a precizat ca recapitalizarea bancilor din Grecia este o premisa pentru implicarea creditorilor in repornirea economiei, iar sprijinirea mediului de afaceri dupa cinci ani de recesiune este o "prioritate de top".

Eurobank, a doua mare banca greceasca, a raportat, vineri, pierderi de 5,5 de miliarde de euro pentru 2011, in timp ce Alpha Bank, a treia mare banca din Grecia, a inregistrat anul trecut pierderi de 3,81 de miliarde de euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 796 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor