Elvetia investigheaza 12 banci pentru manipularea dobanzilor

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 12:17
1421 citiri
Elvetia investigheaza 12 banci pentru manipularea dobanzilor
Foto: Daylife

Autoritatile elvetiene investigheaza 12 banci americane, europene si japoneze suspectate de conspiratie pentru manipularea indicilor de referinta folositi pentru stabilirea nivelului dobanzilor la credite, valorand trilioane de dolari.

Consiliul Concurentei din Elvetia (COMCO) a anuntat ca a primit informatii potrivit carora traderii de produse derivate ar fi manipulat indicii, relateaza Reuters.

Bancile investigate sunt Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, HSBC Holdings, JP Morgan Chase & Co, Mizuho Financial Group, Rabobank Groep, Royal Bank of Scotland, Societe Generale, Sumitomo Mitsui Banking Corporation si UBS.

De asemenea, autoritatile americane din Uniunea Europeana si din Marea Britanie investigheaza daca bancile au manipulat ratele interbancare astfel incat sa reduca din costurile de creditare si sa diminueze panica investitorilor, in timpul crizei bancare.

Oficialii RBS si Credit Suisse au refuzat sa comenteze, iar reprezentantii celorlaltor banci nu au putut fi contactati, precizeaza publicatia. Insa, potrivit unor surse bancare, ar fi putut exista presiuni politice pentru mentinerea scazuta a ratelor dobanzii la inceputul crizei bancare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#investigatie banci, #manipulare dobanda banci, #Deutsche Bank, #Credit Suisse , #banci