Emotii pentru bancile europene - Se afiseaza rezultatele testelor de stres

Vineri, 23 Iulie 2010, ora 17:17
1716 citiri
Emotii pentru bancile europene - Se afiseaza rezultatele testelor de stres
Foto: AFP

91 de banci din Uniunea Europeana sunt verificate pentru a-i calma pe investitori in legatura cu impactul datoriilor din zona euro.

Oficialii UE vor sa se convinga prin aceste teste de stres ca bancile europene ar rezista unei noi recesiuni, iar rezultatele urmeaza sa fie facute publice vineri seara, informeaza Reuters.

Potrivit unui studiu realizat de Goldman Sachs, zece banci europene nu vor trece testele de stres la care sunt supuse de autoritatile europene.

376 de respondenti au participat la studiul Goldman Sachs, printre acestia aflandu-se fonduri de investitii si mari investitori. Studiul arata ca bancile europene ar urma sa isi majoreze capitalul cu 37,6 miliarde de euro in urma testelor de stres.

Rezultatele studiului Goldman arata ca 9% din respondenti se asteapta ca majorarea capitalului sa fie de 10 miliarde de euro, 33% cred ca aceasta va fi intre 10 si 25 miliarde, 35% spun ca aceasta va fi intre 25 si 50 de miliarde, 18% sunt de parere ca bancile vor creste capitalul cu pana la 100 de miliarde, iar 5% se asteapta la o majorare de peste 100 de miliarde.

Bancile din Spania, Germania si Grecia ar putea sa faca cele mai mari majorari de capital, iar sursa acestei sume ar urma sa fie impartita intre sectorul public si cel privat, mai arata Goldman.

In acelasi timp, peste 60% din respondenti cred ca bancile vor avea un capital adecvat dupa ce vor face aceste majorari, in timp ce 40% sunt de parere ca bancile vor avea in continuare un deficit de capital.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#banci Europa test stres, #Goldman Sachs studiu banci, #banci europene stres, #banci majorare capital , #banci