EximBank finanteaza Alro Slatina cu 50 de milioane de euro - cum vor fi investiti banii

Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 11:57
3648 citiri
EximBank finanteaza Alro Slatina cu 50 de milioane de euro - cum vor fi investiti banii
Foto: Realitatea Tv

EximBank a incheiat acorduri financiare in valoare de aproximativ 50 de milioane de euro cu Alro SA, unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din Europa Centrala si de Est, pentru finantarea activitatii curente si emiterea de scrisori de garantie bancara si acreditive pentru contractele incheiate de companie.

"Acordul financiar in valoare de circa 50 de milioane de euro a fost incheiat la finele anului trecut si are o valabilitate de 24 de luni, dar credem ca aceasta reprezinta o prima etapa dintr-un parteneriat ce se va derula pe un termen mult mai lung. Si asta pentru ca preocuparea noastra strategica ramane aceea de a construi o relatie solida de tip win-win cu mediul de afaceri prin implicarea in proiecte care pot contribui la dezvoltarea sustenabila a mediului economic autohton", a aratat presedintele EximBank, Traian Halalai.

Alro a investit constant in retehnologizare pentru cresterea eficientei productiei, a calitatii si pentru consolidarea pozitiei sale pe pietele internationale. Compania si-a propus sa continue strategia de crestere a productiei de produse procesate cu valoare adaugata mare. Recent, Alro a finalizat o investitie de circa 44 de milioane de lei pentru cresterea competitivitatii, proiect cofinantat de Uniunea Europeana.

"Industria in care activam este direct si permanent influentata de factori interni sau externi pe care nu ii putem controla. De aceea, trebuie sa investim continuu pentru a putea face fata provocarilor care apar.

Am implementat noi solutii de reducere a costurilor si ne-am axat pe cresterea vanzarilor pentru produsele cu valoare adaugata mare, pentru a ne mentine competitivitatea. Dorim sa continuam strategia noastra pe termen lung, iar EximBank ne-a oferit solutiile financiare optime pentru dezvoltarea sustenabila a companiei", a declarat Marian Nastase, presedintele Consiliului de Administratie al Alro.

Acesta a adaugat ca, dincolo de segmentul financiar, colaborarea cu EximBank va fi extinsa prin implicarea in proiectul infiintarii Asociatiei Romane a Exportatorilor (AREX) in calitate de membru fondator.

EximBank vrea o Asociatie Romana a Exportatorilor

EximBank a demarat procesul de infiintare a Asociatiei Romane a Exportatorilor (AREX), proiect care isi propune sa contribuie la promovarea companiilor romanesti ce deruleaza tranzactii comerciale internationale si la consolidarea prezentei romanesti pe piete externe.

In calitate de initiator al acestui proiect, banca va face toate demersurile necesare constituirii si functionarii AREX, participarea la acest proiect fiind deschisa oricarui exportator, fara sa implice o contributie financiara. Procedurile de infiintare a AREX sunt in derulare, Asociatia urmand sa-si inceapa efectiv activitatea din aceasta primavara.

Alro este o subsidiara a Vimetco N.V., companie globala de aluminiu primar si procesat, integrata pe verticala. Firma este unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din Europa Centrala si de Est, avand o capacitate de productie instalata de 265.000 tpa. Principalele piete de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeana (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania si Romania), dar compania are exporturi in SUA si Asia.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#EximBank finanatare Alro, #banca finantare Alro, #finantare Alro , #banci