Ziare.com

Fost viceguvernator BNR numit vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 17:14

   

Fost viceguvernator BNR numit vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii
Fostul viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Cristian Popa, a fost numit vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii (BEI) incepand cu data de 1 martie 2016, se arata intr-un comunicat al institutiei europene transmis.

"Cristian Popa a fost numit vicepresedinte si membru al Comitetului de directie al Bancii Europene de Investitii (BEI) de catre Consiliul guvernatorilor bancii, alcatuit din cei 28 de ministri de finante din Uniunea Europeana", se mentioneaza in comunicatul citat.

Potrivit documentului, Cristian Popa a fost numit de Consiliul guvernatorilor BEI in baza unei propuneri a Ministerului Finantelor Publice din Romania.

"Este o onoare si un privilegiu sa ma alatur Comitetului de directie al bancii si astept cu interes sa sprijin implicarea bancii in Romania, Europa si la nivel mondial. In ultimii 25 de ani, Banca Europeana de Investitii a jucat un rol crucial in sprijinirea unor oportunitati economice mai favorabile, a accesului la finantare, a inovarii si infrastructurii atat in Europa cat si in afara acesteia si astept cu nerabdare sa contribui la activitatea in echipa a bancii, pe baza acestui palmaresului sau notabil si a experientei demonstrate", a spus vicepresedintele Cristian Popa.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Inainte de numirea sa la BEI, Cristian Popa a fost viceguvernator al BNR. In aceasta calitate, acesta a coordonat directiile de politica monetara, cercetare, publicatii, modelare econometrica si prognoze, afaceri europene si relatii internationale, precum si stabilitate financiara. Printre responsabilitatile acestuia s-au numarat conducerea grupului de lucru al BNR pentru tintirea inflatiei, coordonarea participarii BNR in dialogul cu agentiile de rating suveran si bancile de investitii, precum si un rol cheie in negocierile BNR si activitatile de zi cu zi cu institutiile financiare internationale, se mai arata in comunicatul citat.

In plus, Popa a detinut pozitia de guvernator supleant pentru Romania al Bancii Mondiale si pe cea de membru al comitetelor de relatii internationale al BCE si al comitetului economic si financiar (EFC). De asemenea, acesta a fost membru supleant pentru Romania in Consiliul general al BCE.

Cristian Popa are un doctorat in stiinte economice, cu o specializare in economie internationala/politici monetare comparate, acordat de Facultatea de Relatii Economice Internationale a Academiei de Studii Economice din Bucuresti. In septembrie 1994, acesta a obtinut o bursa Fulbright la Harvard University GSAS Department of Economics. De asemenea, a fost profesor invitat la University of Michigan Ann Arbor si cercetator bursier ACE-PHARE la NIESR, Londra, ambele in 1997.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Cristian Popa BNR vicepresedinte BEI
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2339 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor