Francezii vor sa vanda banca banca greceasca Emporiki

Luni, 02 Iulie 2012, ora 19:21
1151 citiri
Francezii vor sa vanda banca banca greceasca Emporiki

Grupul francez Credit Agricole desfasoara negocieri cu cel putin o banca pentru a vinde in intregime sau partial banca greceasca Emporiki Bank.

Astfel, cel mai mare creditor grec, National Bank, a anuntat ca poarta discutii cu Credit Agricole cu privire la o "alianta strategica" privind Emporiki. Purtatorul de cuvant al bancii franceze a refuzat sa comenteze, potrivit Reuters.

"Au existat discutii intre National si Credit Agricole cu privire la potentialul unor viitoare aliante strategice, care se afla intr-o faza initiala", au spus reprezentantii National, adaugand ca investitorii vor fi anuntati daca discutiile vor avea rezultate specifice.

National este prima institutie care confirma posibilitatea preluarii Emporiki, partial sau sub alta forma, daca Credit Agricole decide sa pastreze un pachet minoritar.

Potrivit presei elene, inca doua banci grecesti, EFG Eurobank si Alpha Bank si-ar fi manifestat interesul fata de Emporiki Bank, in timp ce o sursa din Paris a declarat pentru Reuters ca ar exista chiar mai multe institutii interesate. Potrivit acesteia, nu s-a ajuns inca la o intelegere, existand un grad ridicat de complexitate, care include nevoie de parteneri solvabili si garantii.

Credit Agricole, care a pierdut miliarde de euro in ultimii ani furnizand capital subsidiarei sale elene, actioneaza pentru a minimaliza orice impact la unei eventuale iesiri a Greciei din zona euro. Luna trecuta, Emporiki a anuntat ca va transfera toate participatiile sale in bancile din Balcani catre parintele sau francez.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Credit Agricole vanzare Emporiki Bank, #vanzare banca greceasca , #banci