Frauda bancara: Nume grele implicate in scandal - Vezi despre cine e vorba

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 13:40
7452 citiri
Frauda bancara: Nume grele implicate in scandal - Vezi despre cine e vorba

Nume importante din politica romaneasca sunt implicate in scandalul fraudei bancare izbucnit joi, in care prejudiciile se ridica la 85 de milioane de euro.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a fost mentionat in niste interceptari, insa acesta neaga orice afiliere cu dosarul. "Nu stiu mai mult decat dumneavoastra, nimeni nu m-a intrebat nimic niciodata si nu are de ce sa ma intrebe", a spus Vasile Blaga. Liderul PDL a mai precizat ca nu ii cunoaste pe fratii Crestin si ca nu va lua nicio masura.

Numele lui Blaga a aparut in timpul unor convorbiri dintre Dumitru Crestin, Viorel Crestin si Marius Locic. Unul dintre acestia a atras atentia celorlalti de faptul ca sunt sustinuti de Liviu Popa, fostul sef al Politiei, Gheorghe "Bebe" Ionescu, socrul Elenei Basescu, si de Vasile Blaga.

Frauda bancara: Vasile Blaga si Oana Mizil, implicati in dosarul cu prejudicii de 85 de milioane de euro

In dosar a aparut si numele Oanei Mizil, care tocmai a castigat un mandat de parlamentar pe listele USL, in Colegiul 23 din Bucuresti.

Nu in ultimul rand, este implicat si omul de afaceri Marius Locic, faimos pentru afacerile imobiliare, dar si sapte directori de banci si patru notari publici, printre care si sotia lui Damian Draghici, consilierul premierului Victor Ponta pentru problemele rromilor.

Actiunea DIICOT are in vedere 90 de persoane, in cursul zilei de joi efectuandu-se 48 de perchezitii in Bucuresti si in judetele Satu Mare, Ilfov si Valcea. Potrivit unui comunicat DIICOT, sunt anchetate infractiuni de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalarea banilor.

Valoarea totala a prejudiciului, in acest dosar, ar fi de 85 de milioane de euro. Se pare ca persoanele implicate isi vindeau reciproc proprietati imobiliare, la preturi foarte mici, iar, dupa aceea, se duceau la notarii implicati, trecand o valoare mult mai mare a proprietatii respective. Ulterior, acestia luau credite bancare, cu ajutorul bancherilor. Numele a trei banci au fost vehiculate: Volksbank, BRD si ATE Bank.

Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe a introdus recent în piață un asistent AI pentru aplicațiile Reader și Acrobat, în scopul de a transforma modul în care interacționăm cu documentele PDF. Această nouă...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#Vasile Blaga frauda bancara, #dosar frauda Vasile Blaga, #frauda bancara Oana Mizil , #banci
Comentarii
Poza maxi
maxi
rank 5
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Nastase bucura-te. Vin inlocuitorii din echipa doua! Puteti organiza