Ziare.com

Inca o banca din Romania majoreaza avansul pentru creditele imobiliare

de Constantin Pescaru
Marti, 08 Martie 2016, ora 16:52

   

Inca o banca din Romania majoreaza avansul pentru creditele imobiliare
Intesa Sanpaolo Bank a crescut avansul pentru creditele ipotecare, o decizie similara fiind luata de curand de BRD si de alte banci din Romania.

"Intesa Sanpaolo Bank a majorat recent cu cel putin 5 puncte procentuale avansul necesar pentru creditele de investitii imobiliare persoane fizice (achizitie imobil), atat in lei, cat si in euro, altele decat cele garantate de stat.

Astfel, in prezent, banca solicita un avans de cel putin 20% din valoarea investitiei pentru creditele ipotecare in lei si de minim 30% pentru cele in euro.

In cazul unor situatii speciale (imobile aflate in orase mai mici sau in mediul rural), aportul propriu al clientului poate fi mai mare, urcand si la 50%", a fost raspunsul dat Ziare.com de catre reprezentantii institutiei financiare.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Banca nu ne-a precizat, insa, care a fost motivul pentru care a luat aceasta decizie.

Iata ce avans cer cei de la Intesa Sanpaolo Bank pentru creditele imobiliare:

  • avansul minim la creditul "Investitii Imobiliare in lei" este de 20% (fata de 15%) ;
  • avansul minim la creditul "Investitii Imobiliare in euro" este de 20% (fata de 15%) ;
  • avansul minim la creditul pentru investitii imobiliare oferit romanilor rezidenti in Italia este de 25% (fata de 20%).


In 2014, Intesa Sanpaolo Bank se afla pe locul 18 in topul bancilor din tara noastra, in functie de active, cu o cota de piata de 1,2%.

Anuntul facut de BRD

Recent, si BRD a facut un anunt similar. Institutia financiara a confirmat pentru Ziare.com, saptamana trecuta, ca a facut o schimbare la creditele cu ipoteca in euro, pe durate mai mari de 25 de ani.

O mare banca din Romania dubleaza avansul pentru creditele imobiliare

Astfel, in acest caz, avansul necesar nu mai este de 25%, ci de 50%.

Cuantumul ramane insa neschimbat la imprumuturile in lei pentru locuinte (15%) si la cele in euro care sunt contractate pe o perioada mai mica sau egala cu 25 de ani (25%).

Reprezentantii BRD nu au dorit sa comenteze si motivul pentru care au luat aceasta decizie.

Alte doua banci au decis sa majoreze avansul pentru creditele imobiliare, in acest an, fiind vorba de Raiffeisen Bank si Bancpost.

Efectele legii darii in plata: Alta banca mare inaspreste conditiile pentru creditele de casa
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2185 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor