Jerome Kerviel: Traderii sunt ca niste prostituate in domeniul bancar

Luni, 03 Mai 2010, ora 14:34
1915 citiri
Jerome Kerviel: Traderii sunt ca niste prostituate in domeniul bancar
Foto: JDD

Cu o luna inainte de inceperea procesului sau, Jerome Kerviel, fostul trader al Societe Generale, ce va fi judecat pentru fals si uz de fals, abuz de incredere si introducerea de informatii eronate in sistemul bancii, spune ca meseria sa nu este departe de prostitutie.

"Pentru sefii nostri, eram "castigatori". La sfarsitul zilei, eram mereu intrebati cat am castigat. Chiar daca lucram la doi metri de un coleg, incercam sa profitam de greselile pe care acesta le face ca sa castigam mai multi bani. Individualismul este impins la maximum", a spus Kerviel, pentru Le Journal de Dimanche.

Fostul angajat al Societe Generale a lansat si o carte, "Angrenajul, memoriile unui trader", in care compara meseria de trading cu prostitutia.

Kerviel spune ca varianta prezentata de banca nu este corecta, spunand ca tot ceea ce a facut era cunoscut si incurajat de superiorii sai, fiind important sa doar sa aduca cat mai mult profit bancii, indiferent de metode.

De altfel, el sustine ca nu a fost motivat de castiguri personale, iar acest lucru se vede in faptul ca, la sfarsitul anului, avea printre cele mai mici bonusuri din banca, desi aducea 60 la suta din profituri.

In prezent, Kerviel lucreaza pentru o companie de IT si castiga 2.300 de euro pe luna, potrivit propriilor spuse, o conditie modesta pentru standardele Europei Occidentale. Insa spune ca nu vrea sa revina la meseria de trader, desi poate oferi sfaturi celor care ii cer acest lucru.

"Sunt produse financiare atat de complexe, incat doar una sau doua persoane le inteleg cu adevarat", a spus el.

Procesul lui Kerviel va incepe pe 8 iunie, iar fostul angajat al Societe Generale spera sa convinga tribunalul ca nu este vinovat de acuzatiile aduse de banca.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Jerome Kerviel Societe Generale, #proces Jerome Kerviel , #banci
Comentarii
Poza parerea
parerea
rank 5
RASPUNSUL DAT CELOR CARE SUSTIN CA "BANCILE NU SUNT DE VINA"!