Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

JP Morgan Chase a avut profituri aproape duble in trimestrul 4 din 2010

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 21:46
1008 citiri
JP Morgan Chase a avut profituri aproape duble in trimestrul 4 din 2010
Foto: Daylife

JP Morgan Chase & Co, a doua banca americana dupa active, a inregistrat o crestere de 47 la suta a profiturilor, in al patrulea trimestru, pe baza scaderii pierderilor suferite din cauza creditelor cu 4,9 miliarde de dolari.

Profitul net a ajuns, astfel, la 4,83 de miliarde de dolari, de la 3,28 de miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut, relateaza Bloomberg.

JP Morgan Chase a fost, de altfel, singura banca majora americana care a ramas profitabila pe tot parcursul crizei financiare.

Aproximativ 40 la suta din castigurile din primele noua luni din 2010 au provenit din rezervele acumulate de banca pentru acoperirea pierderilor din creditele ipotecare si alte tipuri de credite.

Pentru intreg anul, profiturile nete au crescut la 17,4 miliarde de dolari, fata de 11,7 miliarde de dolari, in 2009.

In trimestrul al patrulea, divizia de retail a bancii a castigat 708 milioane de dolari, in comparatie cu 907 milioane dolari in trimestrul al treilea si cu pierderile de 399 de milioande de dolari in ultimul trimestru din 2009.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#JP Morgan Chase profituri, #crestere profituri JP Morgan , #banci
Comentarii
Poza Dick-Dubya
Dick-Dubya
rank 1
That's it !...Cuprins de mandrie patriotica ( si elan statal, dupa ce ieri m a r l a n i i de politicieni din Illinois au votat cresterea taxelor la nivel record ! )...
Poza bagatorudesama
bagatorudesama
rank 5
Asteptam cu nerabdare sa intre din nou in criza ca sa putem ajuta cu bani publici acesti amarati de capitalisti originali.