Laptop, centrala telefonica, aparat de purificare a apei. Ce mai vand bancile?

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 07:18
3362 citiri
Laptop, centrala telefonica, aparat de purificare a apei. Ce mai vand bancile?
Foto: Arhiva

Portofoliile de bunuri executate silit ale bancilor si al companiilor de leasing se "imbogatesc" pe zi ce trece, in conditiile in care tot mai multi debitori ajung in incapacitate de plata. Pentru a-si recupera o parte din creante, institutiile scot la vanzare sute de case si apartamente, terenuri, autoturisme, dar si obiecte pe care, in mod obisnuit, nu le cumparam de la banci.

Laptop, centrala telefonica, panou publicitar, aparat de cosmetica faciala sau echipament pentru tratarea apei sunt cateva dintre bunurile neconventionale care pot fi achizitionate, in scopul unei investitii de afaceri sau pentru uz personal, in cadrul licitatiilor publice organizate de executorii bancari.

De exemplu, BCR Leasing vinde un laptop HP COMPAQ 67209, fabricat in 2008, la pretul de 372 de euro cu TVA. De asemenea, in oferta Raiffeisen Leasing sunt incluse monitorul LCD 19 inch Matrix TFT si imprimantele HP LaserJet Multifunction si HP Color LaserJet, totul la pretul de 655 de euro. Bunurile se afla in Ungaria.

La BCR Leasing este disponibila si o centrala telefonica, fabricata in 2008, la pretul de 722 de euro.

Mesajul tau promovat in tot orasul! Este posibil la pretul de 23.808 de euro, cu ajutorul panourilor publicitare vandute tot la BCR Leasing. Panourile sunt fabricate in 2007.

Totodata, cu 2.000 de euro poti avea propriul tau aparat de intretinere si cosmetica faciala, din 2006. Produsul este disponibil la Banca Transilvania.

BT mai vinde un aparat pentru purificarea apei, la pretul de 300 de euro. Echipamentul de tratare a apei este prevazut cu filtru de carbon presat si tehnologie cu lumina ultravioleta, ce se monteaza la bateria existenta, care retine particulele mai mici decat firul de par uman si elimina microorganisme, se precizeaza in anuntul de vanzare postat pe pagina de Internet a bancii.

Conditii de participare la licitatie

In primul rand, persoanele interesate de cumpararea unui bun scos la licitatie publica trebuie transmita executorului bancar o oferta de cumparare inainte de termenul fixat pentru licitatie.

Pentru a participa la licitatie este necesara depunenerea, in contul de consemnare al executorului bancar, a unei cautiuni reprezentand 10% din pretul de incepere a licitatiei pentru bunurile a caror cumparare se intentioneaza, pana la termenul stabilit pentru vanzare.

In cazul in care nu castigati licitatia, puteti recupera suma depusa in urma unei cereri adresate executorului.

Documente necesare sunt: dovada depunerii cautiunii de 10% din pretul bunului, oferta scrisa de cumparare a bunului, datele de identificare ale persoanei (B.I/C.I in original si copie), procura autentica, in cazul in care potentialul cumparator este reprezentat de o alta persoana la sedinta de licitatie.

Documentele vor fi prezentate executorului bancar la sedinta de licitatie.

In martie, valoarea restantelor de cel putin o zi in ultima zi lucratoare a lunii la creditele luate de la banci au ajuns la 23,21 miliarde de lei, in crestere cu 567,7 milioane de lei, fata de luna precedenta.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#bunuri executate silit banca, #vanzari banci , #banci