Lehman Brothers, obligata sa plateasca daune

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 14:18
1718 citiri
Lehman Brothers, obligata sa plateasca daune
Foto: Arhiva

Banca de investitii Lehman Brothers Holdings trebuie sa plateasca despagubiri de milioane de dolari catre trei orase australiene care au investit, prin intermediul institutiei, in titluri de stat cu un grad de risc ridicat.

Un tribunal federal a acuzat sucursala Lehman Brothers din Australia de incalcarea clauzelor contractuale, precum si de inselare si de neglijenta, potrivit Bloomberg.

Grange Securities, cumparat de Lehman Brothers Australia in 2007, a investit banii oraselor in titluri de stat a caror valoare s-a prabusit odata cu piata imobiliara din SUA. Acest tip de instrumente au contribuit la declansarea crizei financiare din 2008.

Cele trei orase, care au investit 39 de milioane de dolari in tiluri de stat vandute de Grange, au dat in judecata banca americana in 2009 pentru a-si recupera pierderile.

Decizia constituie un precedent care ar putea fi folosit de aproximativ 70 de consilii, biserici si organizatii caritabile din Australia pentru a obtine la randul lor despaguburi in valoare totala de 200 de milioane de dolari.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Lehman Brothers despagubiri Australia, #banca plata despagubire , #banci