Ziare.com

Libra Internet Bank incheie primul semestru cu profit

Miercuri, 01 August 2012, ora 12:39

   

Libra Internet Bank incheie primul semestru cu profit
Libra Internet Bank a inregistrat un profit de aproximativ 4 milioane de lei, la 30 iunie 2012.

La sfarsitul anului 2011, profitul Libra Internet Bank, conform standardelor IFRS, a fost de 28,38 milioane lei, de aproape 3 ori mai mare (280%) fata de 2010, iar valoarea activelor (645,48 milioane lei) a fost cu 10% mai mare decat in 2010, se arata intr-un comunicat al bancii, remis Ziare.com.

Rentabilitatea activelor Libra Internet Bank (ROA) este de 1,22%, iar rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) se situeaza la 5% la jumatatea acestui an. La sfarsitul anului 2011, Libra Internet Bank s-a pozitionat cu mult peste media inregistrata in sistemul bancar din Romania (ROA 0,14%, ROE 1,3%), banca avand la acea data un grad de rentabilitate a activelor de 4,4% si o rentabilitate a capitalurilor proprii de 18%.

Cu un nivel confortabil al solvabilitatii, de 18,8%, comparabil cu cel din 2011 (18,53%), Libra Internet Bank a stabilit si un raport echilibrat intre creditele acordate si depozitele atrase de la clientii nebancari, la nivelul de 106% la jumatatea anului 2012.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Portofoliul de clienti al Libra Internet Bank inregistreaza o imbunatatire calitativa si cantitativa pe segmentul profesiilor liberale si al companiilor, banca orientandu-se si catre companiile mari, pentru care a creat divizia dedicata Large Corporate.

Libra Internet Bank si-a continuat dezvoltarea retelei teritoriale, avand in prezent 29 de sucursale, din care 2 inaugurate in 2012 (Targu Mures si Camil Ressu - Bucuresti) si 4 deschise in 2011 in Cluj, Timisoara, Bucuresti (Ion Mihalache) si Afumati (China Town).

"Evolutia bancii in 2010, dar mai ales rezultatele financiare pozitive din 2011 si primul semestru din 2012 ne-au validat deciziile strategice pe termen mediu si lung", a declarat Emil Bituleanu, presedinte Libra Internet Bank.

Pentru 2012, planurile bancii vizeaza mentinerea unei cresteri moderate a portofoliului de credite, mentinerea profitului operational si a controlului riscului de credit. De asemenea, Libra Internet Bank intentioneaza sa finalizeze procesul de rebranding, sa se concentreze pe o extindere teritoriala prudenta si sa accentueze dezvoltarea de servicii si produse bancare inovative, bazate pe aplicatii online.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1222 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor