Marile banci americane, anchetate pentru spalare de bani

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 16:05
2154 citiri
Marile banci americane, anchetate pentru spalare de bani

Autoritatile federale americane au deschis o investigatie impotriva catorva mari banci pentru modul in care acestea au monitorizat transferurile de bani care intra si ies din sucursalele lor. Lacunele de monitorizare permit traficantilor de droguri si teroristilor sa spele importante sume de bani.

Oficialii americani au declarat ca sunt la inceputul uneia dintre cele mai agresive campanii impotriva spalatului de bani din ultimele decenii, intentionand astfel sa dea un semnal important industriei bancare cu privire la intransigenta sistemului, informeaza New York Times.

Oficialii sunt aproape de deschiderea unui proces contra JPMorgan Chase pentru masuri insuficiente de protectie contra evaziunii fiscale. Dar si alti giganti de pe Wall Street sunt monitorizati, inclusiv Bank of America.

Numarul de investigatii in crestere se datoreaza faptului ca autoritatile sunt "inundate" cu probleme legale generate de criza din 2008, criza care a scos la lumina foarte multe nereguli. Problema evaziunii fiscale a trecut in plan secund in ultimii ani iar in prezent este reluata.

Pana in prezent, autoritatile s-au concentrat pe tranzactiile financiare ale bancilor europene. Anchetatorii americani au acuzat cateva banci straine de incalcare a legislatiei americane prin transferarea a miliarde de dolari in numele natiunilro sanctionate de catre SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#anchete banci americane, #anchete spalare bani Wall Street, #spalare bani SUA , #banci