Panica in Grecia: Oamenii au scos de la bancomate sume uriase

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 14:36
6676 citiri
Panica in Grecia: Oamenii au scos de la bancomate sume uriase

Grecii s-au grabit sa retraga bani de la bancomate, de teama ca Guvernul va impune masuri de control al capitalului.

Populatia elena a scos din depozitele bancare 300 de milioane de euro, marti, de trei ori mai multi bani decat in zilele anterioare, informeaza cotidianul Kathimerini.

Panica a fost declansata de informatiile vehiculate in presa internationala referitoare la impunerea controlului tranzactiilor realizate pe teritoriul elen.

Grecia se afla in al 12-lea ceas: Discutiile cu creditorii au fost anulate, fara explicatii - presa elena

Mai mult, marti, se zvonea ca bancile vor percepe o taxa de un euro pentru retragerile mai mici de 1.000 de euro.

Intrevederea dintre creditorii internationali si oficiali greci a fost anulata, astfel ca intalnirea a fost reprogramata pentru miercuri.

Ministrul elen de Finante Yanis Varoufakis a explicat ca tara lui va da cele 300 de milioane de euro catre FMI pe 5 iunie, pentru ca e increzator ca se va ajunge la un acord pana atunci cu creditorii internationali.

Negocierile au evoluat pe cateva planuri din februarie pana in prezent, insa exista unele domenii in care nu s-a ajuns la un numitor comun. Punctele nevralgice sunt reprezentate de reformele in piata muncii si in ceea ce priveste pensiile.

In luna aprilie, retragerile din bancile din Grecia au totalizat cinci miliarde de euro, in crestere vertiginoasa de la 1,91 miliarde de euro, suma inregistrata in martie.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Grecia retrageri bancomat, #Grecia bani bancomat, #greci bani bancomat , #banci