Ziare.com

Secretul bancar din Elvetia a fost restrans: Romania nu schimba informatii pentru ca nu respecta regulile de confidentialitate

Vineri, 05 Octombrie 2018, ora 17:40

   

Secretul bancar din Elvetia a fost restrans: Romania nu schimba informatii pentru ca nu respecta regulile de confidentialitate
Epoca secretului bancar din Elvetia, cel mai mare centru din lume care administreaza averi offshore, a luat sfarsit in mod oficial, dar Romania si Cipru nu beneficiaza pentru ca nu respecta reglementarile internationale privind confidentialitatea datelor.

Administratia Fiscala Federala din Elvetia a anuntat vineri ca la sfarsitul lunii septembrie a efectuat primul schimb de date referitoare la conturile clientilor, potrivit noilor standarde care au rolul sa combata evaziunea fiscala.

Secretul bancar mai este mentinut in unele privinte - autoritatile elvetiene nu pot afla in mod automat ce au cetatenii in conturile bancare din tarile lor, de exemplu - dar vremurile in care profesionistii europeni bine platiti puteau sa pastreze bani peste granita, departe de fiscul tarii de origine, au luat sfarsit.

In urma presiunilor internationale, secretul bancar din Elvetia a fost restrans pe parcursul anilor, ceea ce inseamna ca persoanele bogate din toata lumea nu mai pot folosi statul elvetian pentru ascunderea averilor. Schimbarile au pus Elvetia in concurenta puternica cu centre financiare aflate in dezvoltare puternica, cum sunt Hong Kong si Singapore.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Schimbul initial de informatii urma sa aiba loc cu statele Uniunii Europene plus alte noua jurisdictii: Australia, Canada, Guernsey, Islanda, Insula Man, Japonia, Jersey, Norvegia si Coreea de Sud.

"Cipru si Romania sunt excluse in prezent pentru ca nu respecta cerintele internationale referitoare la securitatea si confidentialitatea datelor", a precizat Administratia Fiscala Federala din Elvetia.

Transmiterea datelor catre Australia si Franta a fost amanata "pentru ca aceste state nu au putut furniza inca date Elvetiei, din motive tehnice", a precizat institutia, adaugand ca nu a primit inca date din Croatia, Estonia si Polonia.

Aproximativ 7.000 de banci, trusturi, companii de asiguratori si alte institutii financiare inregistrate la FTA colecteaza date referitoare la milioane de conturi si le trimite agentiei fiscale elvetiene.

FTA trimite la randul ei informatii referitoare la aproximativ 2 milioane de conturi statelor partenere.

Informatiile includ numele detinatorului, adresa, tara de rezidenta si numarul de identificare fiscala, precum si institutia raportoare, balanta contului si veniturile din capital. Acestea permit autoritatilor sa verifice daca acesti contribuabili au declarat corect condurile financiare din strainatate.

Schimbul anual de date va fi extins anul viitor la circa 80 de state partenere, cu conditia ca acestea respecte conditiile privind securitatea si confidentialitatea datelor.

Forumul Global pentru Transparenta si Schimb de Informatii in Scop Fiscal al OCDE verifica implementarea acordului de catre statele partenere.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 5446 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

secretul bancar ...elvetzian

s-a restrans in urma'presiunilor internatzionale..' vax!
s-a restrans datorita amenintzari americanilor ca le desfiintzeaza bancile daca nu prezinta date cu banii americanilor in elvetzia ocolind fiscul.
elvetzia prin secretul bancar a fost partas la hotzie cu multzi hotzi in lumea asta.

 

Celebrul secret bancar elvetian ramane valabil NUMAI pentru cetateni

elvetieni. Toate celelalte nationalitati sunt obligate sa dea o declaratie ca au platit toate datoriile fiscale in tara lor de origine, inainte de a putea deschide un cont in Elvetia.

In Elvetia nu se practica sistemul englez "trust", cel care ii permite, de exemplu lui Dragnea sa ascunda provenienta fondurilor si sa nu poata fi legat de TelDrum...

In lume, mai exista cateva asa-zise paradisuri fiscale, prin Caraïbe sau cateva state americane.

Elvetia nu face parte din lista acestor "paradise" fiscale, in ceea ce ii priveste pe starinii care vor sa isi depuna averile aici. Elvetia este insa un magnet financiar prin stabilitatea sa politica, rigoarea judiciara si rezervele sale IMENSE de aur si metale pretioase. Elvetia poate garanta integritatea depunerilor "ad eternam". Statutul sau de tara cu neutralitate permanenta si militara ii asigura un loc financiar de invidiat, in lume.

 

"Elvetia, cel mai mare centru din lume care administreaza averi

offshore, a luat sfarsit in mod oficial".
Sper ca Elvetia are in sfarsit, o iesire la mare, ca sa poata sa fie considerata "offshore" :))))))))) Controlul depozitelor straine este atat de bine controlat incat nu cred ca cei care doresc sa scape de fiscul tarilor lor au vreo sansa sa scape.

O sa intrebati "atunci care mai este atractivitatea sistemului bancar elvetian"?
Este foarte simplu: stabilitatea, predictibilitatea si securitatea absoluta, indiferent de ce se intampla in tara x sau y. Cate state pot oferi aceste garantii extraordinare?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor