Sef nou la CEC Bank: Cine l-ar putea inlocui pe Ghetea

Luni, 11 Mai 2015, ora 15:45
5089 citiri
Sef nou la CEC Bank: Cine l-ar putea inlocui pe Ghetea
Foto: Digi 24

CEC Bank, banca detinuta de stat, ar putea avea un sef nou, avand in vedere ca Ministerul Finantelor, principalul sau actionar, a facut o nominalizare pentru aceasta pozitie.

Enache Jiru este propunerea inaintata, informeaza Digi24.

In prezent, el este secretar de stat la Finante. Pentru a deveni directorul general al CEC Bank, mai trebuie insa sa primeasca avizul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Radu Ghetea, unul dintre cei mai longevivi bancheri locali, isi va pastra, totusi, o pozitie de conducere in cadrul institutiei financiare, anume cea de presedinte al Consiliului de Administratie.

Cine il va inlocui pe Radu Ghetea la conducerea CEC Bank (Video)

Au existat mai multe incercari de a-l indeparta pe acesta din functia de director general, cele mai recente fiind in urma cu un an, in contextul in care Parlamentul a verificat activitatea CEC Bank dupa creditul de peste un milion de euro acordat fiicei presedintelui Traian Basescu, Ioana Basescu, pentru a cumpara un teren in Calarasi.

In raportul Comisiei de ancheta constituita in acest scop se subliniaza necesitatea schimbarii conducerii bancii.

Cine e Enache Jiru

Enache Jiru este secretar de stat in Ministerul Finantelor si si-a inceput cariera la Banca Nationala a Romaniei, unde a lucrat la Departamentul de administrare a rezervelor internationale.

Din 1998 a alternat intre functii publice si pozitii de conducere in mediul privat.

De asemenea, a fost vicepresedinte la CEC Bank, in 2000-2001, si presedinte al bancii, in intervalul cuprins intre toamna anului 2004-martie 2005.

Jiru a ocupat pozitia de secretar de stat in Ministerul Finantelor, in 2001-2004, iar din iulie 2012 are atributii legate de coordonarea Trezoreriei statului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#sef nou CEC Bank, #director schimbat CEC Bank , #banci