Seful Deutsche Bank dezminte ca banca e tinta unei preluari, dupa ce actiunile au scazut la un nivel record

Duminica, 02 Decembrie 2018, ora 18:32
3222 citiri
Seful Deutsche Bank dezminte ca banca e tinta unei preluari, dupa ce actiunile au scazut la un nivel record

Deutsche Bank nu se confrunta cu riscul unei preluari, a afirmat directorul general Christian Sewing, dupa ce actiunile celui mai mare grup bancar din Germania au scazut vineri la un nivel record, transmite Reuters.

Speculatiile privind o posibila preluare au continuat chiar daca banca a dezmintit aceste zvonuri in septembrie, cand presa anunta o posibila alianta cu banca elvetiana UBS sau cu rivala germana Commerzbank.

"Nu am niciun fel de indicii in legatura cu o preluare. Suntem in grafic sa inregistram primul profit din ultimii trei ani. Este doar o problema de timp pana cand progresele inregistrate de banca se vor reflecta in pretul actiunilor", a afirmat duminica Christian Sewing, intr-un interviu acordat publicatiei Bild am Sonntag.

Actiunile Deutsche Bank au scazut la un nivel record dupa ce aproximativ 170 de criminalisti, procurori si inspectori fiscali au perchezitionat joi si vineri sase sedii ale Deutsche Bank din Frankfurt si din jurul acestui oras, din cauza acuzatiilor de spalare de bani. Investigatorii analizeaza activitatile a cel putin doi angajati ai Deutsche Bank, acuzati ca ar fi ajutat clientii sa-si infiinteze firme offshore pentru spalare de bani. Au fost ridicate de la sediile bancii documente scrise si electronice, iar investigatiile sunt in derulare, a precizat Procuratura din Frankfurt.

Procuratura din Frankfurt a explicat ca o verificare amanuntita a bancii a fost decisa dupa ce investigatorii au reanalizat recentele scandaluri care au scos la iveala numeroase sisteme de evaziune fiscala, de la "LuxLeaks" la finele lui 2014, "Panama Papers" in luna aprilie 2016 si "Paradise Papers" in luna noiembrie 2017.

Politia a facut perchezitii la birourile tuturor membrilor Consiliului de Administratie, a precizat Sewing. "Dar asta este in regula, nu am o problema cu asta. Vreau ca aceasta problema sa fie clarificata rapid", a declarat seful Deutsche Bank pentru Bild am Sonntag.

Intrebat daca el a facut vreo greseala, Sewing a raspuns: "Sunt impacat cu mine insami si imi fac slujba cat de bine pot. Desigur, nu as spune niciodata ca nu fac greseli. Dar daca le fac, le corectez de indata ce este posibil".

Cateva banci, inclusiv grupurile suedeze Nordea si Handelsbanken, au fost deja amendate de autoritatile de reglementare pentru ca au incalcat reglementarile referitoare la spalarea de bani.

Numai in 2016, peste 900 de clienti au apelat la serviciile subsidiarei Deutsche Bank inregistrate in Insulele Virgine Britanice, generand un volum de 311 milioane de euro.

Angajatii Deutsche Bank sunt acuzati ca nu si-au respectat obligatiile si nu au raportat suspiciunile legate de spalarea de bani in cazul clientilor si al firmelor offshore implicate in schemele de evaziune fiscala, au precizat procurorii.

Cel mai mare grup bancar din Germania trece printr-o ampla reorganizare dupa trei ani consecutivi de pierderi, o retrogradare din partea Standard & Poor's si ratarea testelor de stres derulate de Rezerva Federala americana.

In perioada iulie-septembrie 2018, Deutsche Bank a inregistrat un profit net de 229 de milioane de euro, in scadere cu 65% fata de un rezultat de 649 de milioane de euro inregistrat in perioada similara a anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple a informat utilizatori din aproape 100 de țări că sunt urmăriți personal prin spyware înaintea alegerilor din acest an
Apple a informat utilizatori din aproape 100 de țări că sunt urmăriți personal prin spyware înaintea alegerilor din acest an
Compania Apple a informat utilizatori de iPhone din zeci de țări cu privire la faptul că ar putea fi ținta unor „atacuri spyware mercenare”. Scopul acestora ar fi de a compromite siguranța...
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata Anuala A Inflației, In Scădere, La 6.6% Conform datelor INS, rata anuală a inflației a coborât, în luna martie 2024, la 6.6%, de la 7.2%, valoare înregistrată cu o lună în urmă și...
#Deutsche Bank preluare, #Deutsche Bank scadere actiuni , #banci