Si bogatii sunt executati silit - vezi bunurile de lux confiscate de banci

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 07:25
9974 citiri
Si bogatii sunt executati silit - vezi bunurile de lux confiscate de banci
Foto: executari.com

Nu doar oamenii de rand raman fara bani si sunt cautati de banci pentru a-si plati datoriile, ci si cei care s-au bucurat de lux. Printre bunurile si proprietatile executate silit si scoase la licitatii de banci sau firmele de leasing se afla si unele cu preturi de sute sau milioane de euro.

Noii proprietari nu sunt usor de gasit, unele anunturi fiind postate pe site-urile de executari silite de aproape un an, timp in care unele mai pierd din valoare.

Cel mai scump apartament executat silit costa 650.000 de euro si se afla in nordul Capitalei, langa parcul Herastrau. Apartamentul cu trei camere are trei bai, trei debarale, trei balcoane, doua holuri, boxa si loc de parcare. Complexul in care se gaseste are centrala si piscina interioara.

Suprafata totala a apartamentului cu trei camere este de 200 de metri patrati, adica 3.250 de euro pe metrul patrat.

In sectorul 1, pe malul lacului Baneasa, o vila de 255 metri patrati si inca 743 de metri patrati de teren a fost scoasa la licitatie zilele trecute.

In sectorul 2, Raiffeisen Bank scoate la licitatie o vila evaluata la 280.610 euro. Aceasta este compusa din trei camere si dependinte (bucatarie, debara, hol, bucatarie, baie, antreu si hol) cu o suprafata utila de 109,12 metri patrati, magazie, anexa si WC. La acestea se adauga constructia extratabulara etajul 1 de 109,12 mp compusa din 3 camere de locuit si baie. Pretul de pornire este de 210.457 de euro.

Tot Raiffeisen Bank va incerca sa vanda prin licitatie publica o alta casa din sectorul 1, evaluata la 205.000 de euro. Locuinta este compusa din parter, mansarda si pod, are 76 mp construiti la sol, cu suprafata utila desfasurata de 94,35 mp si terenul aferent in suprafata de 108 mp.

Cu 114.000 de euro poate fi cumparata de la Banca Transilvania o casa de vacanta cu 10 camere, aflata la 35 de kilometri de Bucuresti. Aceasta este situata intr-un cartier de case si vile, cu acces de pe drumul european E 85 Bucuresti - Calugareni - Comana. Proprietatea este formata dintr-un teren de 2.300 de metri patrati si constructie de 274 metri patrati.

De asemenea, Banca Transilvania vinde si in Satu-Mare o vila de 255.000 de euro. Aceasta este formata din demisol, parter, etaj si mansarda, are peste 10 camere si o suprafata construita de peste 941 metri patrati. Terenul de langa ea are 2.897 de metri patrati.

Nu doar casele sunt executate silit, ci si hotelurile. Hotelul Scandinavia din statiunea Mamaia este scos la vanzare pentru 3,2 milioane de lei, desi a fost evaluat la 6,5 milioane de lei. Noul pret este mai mic cu 50%, deoarece executorii nu au reusit sa il vanda de la prima licitatie.

Hotelul cu suprafata construita desfasurata de 3.586,8 metri patrati, regim de inaltime S+P+3, si terenul aferent de 3.000 metri patrati se vinde impreuna cu bunurile mobile (mobilier, instalatii si echipamente sanitare, elemente de decoratiuni interioare, aparatura electrocasnica etc) aflate in dotare si drept de creanta pentru constructia anexa cu destinatie de pavilion administrativ.

Ferarri de 170.000 de euro, scos la licitatie

Pe lista executorilor se afla si masini de lux. Cea mai scumpa masina este un Ferrari 599 GTB Fiorano F1 pe care Marfin Leasing incearca sa il vanda fara licitatie cu 170.000 de euro. Anuntul a fost publicat in iulie 2010.

Cu 70.000 de euro poate fi cumparat un BMW X6 neinmatriculat. Masina are, printre altele, interior de piele crem, jante aliaj, sistem hi-fi, sistem de avertizare la parcare, senzor de lumina, senzor de ploaie, servodirectie asistata, volan reglabil electric pe toate directiile, telefon incorporat, GPS incorporat in consola de navigare, scaune cu memorie, DVD.

De la Marfin Leasing poate fi cumparat si un Bentley Continental Flying Spur cu 65.000 de euro. Acesta are un rulaj de 14.797 km. De asemenea, un Mercedes Benz S Klasse 550 AMG costa 60.300 de euro.

O alta masina de lux este un Audi Q7 S-Line de 63.000 de euro. Masina neinmatriculata, de culoare alba, are sistem Hi-Fi, volan reglabil pe inaltime, computer de bord, geamuri spate si luneta fumurii, interior de piele, jante in 7 spite duble Audi Exclusive, telefon Audi, bluetooth, Open Sky, sistem navigatie cu DVD inclusiv MMI, Sistem Check Control.

Cei care nu vor sa mearga doar pe sosele au la dispozitie si barci executate silit. Astfel, o ambarcatiune Merry Fisher 625 poate fi cumparata cu 28.000 de euro. Aceasta are 6,4 metri lungime si 2,55 metri latime, rezervor de 136 de litri si motor Johnson 140 CP in 4 timpi. Printre dotarile standard se numara cabina luminata, WC chimic, tablou de bord protejat cu design din lemn, rezervor de 20 de litri de apa cu pompa manuala, 2 sonare, ceasuri de bord, incalzire, radio-CD, statie de emisie-receptie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#executari silite, #vila executata silit, #executari silite licitatii, #masini lux executari silite , #banci