Stii cat pierzi atunci cand scoti bani de pe card?

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 22:33
5416 citiri
Stii cat pierzi atunci cand scoti bani de pe card?
Foto: Arhiva

Bancile refuza sa afiseze comisioanele aferente fiecarei tranzactii la bancomat, motiv pentru care clientii nu isi pot face o imagine clara in legatura cu banii pe care ii pierd atunci cand scot diverse sume.

Astfel, pentru 10 lei scosi de la bancomat banca opreste 50 de bani, in timp ce pentru 1.000 de lei comisionul e de 2,5 lei. In schimb, daca un client are nevoie urgenta de bani si scoate de la un alt bancomat decat cel al bancii care i-a emis cardul, comisionul urca la 16 lei, informeaza ProTV.

Daca mai socotim si comisioanele pentru interogarile de sold, precum si taxele de administrare, se ajunge destul de usor la circa 400 de lei anual.

Ai vrea comisioanele afisate pe ecranul bancomatelor? - nemultumirea bancilor

Bancherii se impotrivesc ideii ca aceste comisoane sa fie afisate pentru fiecare tranzactie la bancomat, spunand ca ar fi imposibil. "Tehnic este imposibil pentru un ATM pe acel ecran mic sa afiseze asa ceva. Costurile ar fi atat de mari incat s-ar intoarce impotriva clientului", a declarat Florin Danescu, presedinte executiv la ARB.

Ce trebuie sa faceti daca bancomatul va da mai putini bani decat v-a luat din cont

De o cu totul alta parere este Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), care a lansat in dezbatere publica acum doua saptamani un ordin care prevede publicarea tuturor comisioanelor si taxelor la tranzactia cu cardul.

Seful ANPC, Alexandru Dunca, a declarat ca masura se va aplica indiferent de ce parere au bancherii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#comisioane tranzactie banci, #comision scos bani bancomat , #banci