Ziare.com

Taxele si impozitele, platite fara comisioane la banci

Marti, 21 Decembrie 2010, ora 10:30

   

Taxele si impozitele, platite fara comisioane la banci
Romanii isi vor putea plati taxele si impozitele la banci fara a achita si comisioane, dupa ce Ministerul Finantelor va deschide conturi de plata ale Trezoreriei la institutiile de credit.

"Ministerul Finantelor Publice poate sa deschida, pe baza de conventii incheiate intre parti, conturi tranzitorii la institutii de credit, in vederea colectarii veniturilor bugetelor componente ale bugetului general consolidat de la contribuabilii persoane fizice, platitori de impozite, contributii, taxe sau alte venituri bugetare, clienti ai institutiilor de credit respective", se arata in proiectul de ordonanta de urgenta.

Suma colectata zilnic in contul prevazut va fi transferata de catre institutia de credit in contul Ministerului Finantelor Publice deschis la Trezoreria operativa centrala, cel tarziu in prima zi lucratoare urmatoare de la incasare.

In proiectul de ordonanta de urgenta se precizeaza si ca Ministerul Finantelor va restitui institutiei de credit sumele aferente mesajelor electronice de plata nedecontate. De asemenea, trezoreria statului va plati institutiei de credit comisioane din bugetul trezoreriei statului la nivelul comisioanelor percepute de Transfond SA.

Ministerul Finantelor va deschide conturi colectoare la banci si in scopul incasarii sumelor achitate online de catre contribuabili persoane fizice.

Persoanele fizice care detin conturi bancare isi pot achita taxele si impozitele prin ordine de plata catre Trezorerie si in prezent, dar operatiunea presupune anumite costuri.

A.T.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2073 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Poate ca ministerul asta...

...se gindeste si la maretul proiect introdus acum citiva ani si anume ghiseul.ro
E singurul loc din Romania unde plata cu cardul este taxata cu un comision de 2,5%. De ce? Ca sa ne inghesuim in continuare la casieriile institutiilor?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor