Tinerii romani fug de Internet Banking - cati isi platesc online facturile

Sambata, 08 Octombrie 2016, ora 15:23
4508 citiri
Tinerii romani fug de Internet Banking - cati isi platesc online facturile
Foto: Arhiva Ziare.com

Tinerilor romani nu le place sa isi plateasca facturile prin Internet Banking, preferand varianta de numerar.

66% din tinerii de pana in 25 de ani au un cont curent deschis la o banca din Romania, dar mai putin de jumatate dintre acestia folosesc insa Internet Banking, potrivit unui studiu, citat de Digi 24.

Practic, doar 29% dintre tineri folosesc Internetul pentru a plati facturi si a face transferuri de bani. Studiul a aratat ca 59% dintre acestia fac cumparaturi online, iar procentul ajunge la 40% in randul celor cu varste cuprinse intre 14 si 19 ani.

Citeste cu cat ne taxeaza bancile pentru confortul gestionarii conturilor din propriul fotoliu

Problema acestor proceste destul de mici este faptul educatia financiara a cestora.

"Avem nevoie de o educatie financiara mai buna a tinerilor, tot studiul arata ca 80% din tineri cheltuiesc banii pe iesiri in oras, pe haine, in general nu reusesc sa economiseasca. Prin Internet Banking poti avea o privire de ansamblu a intrarilor si cheltuielilor tale, poti vedea ce ai facut bine, rau luna trecuta, poti face o planificare", sustine Catalin George Ionita, reprezentantul unei banci comerciale.

Tinerii care apeleaza ca plata prin Internet Banking sustin ca un mare avantaj este timpul castigat in loc sa stai in fata unui ghiseu.

"Este timp pierdut, nici macar nu este timp folosit constructiv, faci un drum, il pierzi in trafic, cel putin o ora dus-intors, indiferent unde ai avea treaba in oras", a explicat Andra Pascu, care are o afacere si se bucura de timpul pe care l-ar fi pierdut la ghisee.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#tineri Internet Banking, #internet banking Romania , #banci