Ziare.com

Ultima lovitura a Greciei: Alpha Bank se retrage din fuziunea cu Eurobank

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 16:00

   

Ultima lovitura a Greciei: Alpha Bank se retrage din fuziunea cu Eurobank
Alpha Bank va propune anularea planului privind fuziunea cu Eurobank, ca urmare a impactului pe care restructurarea datoriei Greciei l-a avut asupra sectorului bancar, au anuntat miercuri reprezentantii institutiei.

Actionarii celor doua banci au aprobat, pe 15 noiembrie, fuziunea care ar fi dus la crearea celei mai mari banci din Grecia.

Insa schimbul de obligatiuni dintre Grecia si creditorii sai privati, finalizat saptamana trecuta, a cauzat pierderi mult mai mari bancilor decat se estimase initial, cand fuziunea a fost aprobata, informeaza Reuters.

"Consiliul Alpha Bank va convoca o adunare generala a actionarilor cu ocazia careia va propune revocarea deciziei de fuziune adoptata de actionari pe 15 noiembrie", a spus un reprezentant al bancii.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Potrivit unui alt oficial al Alpha Bank, intalnirea va avea loc pe 27 martie.

Expunerea Alpha Bank fata de obligatiunile guvernamentale ale Greciei reprezinta aproximativ jumatate din expunerea Eurobank, care controleaza in Romania Bancpost.

Grupul rezultat in urma fuziunii ar fi fost a 23-a banca din zona euro dupa valoarea activelor, de 145 miliarde de euro.

In Romania, fuziunea Alpha Bank Romania - Bancpost ar fi creat a treia mare banca de pe piata, cu active de 30 miliarde lei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2147 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor