Ziare.com

Un nou scandal bancar: 13 banci americane mari au fost date in judecata

de Camelia Sisea
Marti, 24 Septembrie 2013, ora 18:41

   

Un nou scandal bancar: 13 banci americane mari au fost date in judecata
JPMorgan Chase, Barclays, Credit Suisse si alte 10 banci internationale au fost actionate in justitie de o institutie americana de reglementare a cooperativelor de credit, sub acuzatia ca ar fi manipulat indicele de dobanda Libor.

Conform institutiei de reglementare, prin aceasta manipulare, cinci cooperative de credit, U.S. Central, WesCorp, Members United, Southwest si Constitution, au suferit pierderi ale veniturilor din investitii si alte active detinute, scrie Bloomberg.

Bancile sunt acuzate ca ar fi oferit informatii false cu ocazia unui sondaj realizat de Asociatia Bancherilor Britanici, in cadrul caruia creditorii sunt intrebati care sunt costurile imprumuturilor intrabancare pentru diferite perioade si in diferite valute.

Libor este indicatorul in functie de care se stabileste dobanda pentru instrumente financiare in valoare de mii de miliarde de dolari.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Prin transmiterea de informatii eronate, bancile si-au redus costurile de imprumut si au oferit pietelor o imagine deformata cu privire la nivelul real al solvabilitatii lor, in timp ce investitorii au fost lipsiti de plata dobanzilor la carea aveau dreptul, se arata in plangerea inaintata la un tribunal din Kansas.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1357 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Saraacii banksteristi. Fac si ei un ghisheft micutz si voi..

... va amestecatzi ca suntetzi invidioooshi ;-)... Hard working people, sarmanii da banskerishti. Champagne la ora 10, striptease vis-a-vis de Bursa la pranz, ptr relax dupa atata rabota..(vezi reportaj westgerman despre Wall-Street si "epuizatzii bankeri").
Oamenii-s merita putzinu' ciubuc cu inside-knowledge si aranjamente de pretzuri.
---Bre, lipitorile astea nu se mai satura, nici bailouts nu le mai umplu gusha.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor