Ungaria va impozita profitul bancilor

Marti, 08 Iunie 2010, ora 19:41
1571 citiri
Ungaria va impozita profitul bancilor

Noul guvern de la Budapesta a elaborat un pachet de masuri pentru cresterea veniturilor la bugetul de stat iar printre acestea se numara aplicarea unui impozit bancilor.

Masura a fost anuntata de parlamentarul Fidesz Mariusz Revesz, care a mai spus ca exista suspiciuni ca vechea administratie a "masluit" rapoartele, astfel ca situatia fiscala a Ungariei poate fi mai rea decat se anticipase, scrie Evenimentul Zilei.

Ideea de a impozita profitul bancilor nu este noua, ea regasindu-se printre propunerile FMI. Se pare ca specialistii de la Fondul Monetar International au fost insarcinati de liderii celor mai puternice state ale lumii sa gaseasca o modalitate prin care bancile ar putea plati un impozit, calculat ca procent din profitul inregistrat.

Propunerea a venit din partea fostului premier britanic Gordon Brown dar a fost sustinuta si de presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy.

Liderii din Canada, Brazilia si India au respins aceasta masura, prin urmare se asteapta dezbateri aprinse pe aceasta tema la summit-ul G20 din aceasta luna.

Nici ministrii de Finante din Uniunea Europeana, reuniti la Madrid la mijlocul lunii aprilie, nu au ajuns la un acord asupra acestei taxe, ceea ce va conduce la noi intarzieri in ceea ce priveste un consens international, necesar pentru ca o asemenea masura sa fie aplicata, considera analistii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cuprinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#impozit profit banci, #impozitare banci , #banci