Vasilescu spune ca bancile grecesti nu au cum sa-si retraga capitalul din Romania

Marti, 31 Mai 2011, ora 20:03
1724 citiri
Vasilescu spune ca bancile grecesti nu au cum sa-si retraga capitalul din Romania
Foto: Arhiva

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), a afirmat, marti, intr-o conferinta de specialitate, ca este o iluzie faptul ca bancile grecesti si-ar putea retrage capitalul din bancile romanesti din cauza unor probleme financiare.

"In Romania nu exista banci grecesti, ci banci romanesti cu capital grecesc, ceea ce este cu totul altceva. Bancile romanesti cu capital grecesc sunt supravegheate de BNR. Este o iluzie ceea ce se vehiculeaza, cum ca tot capitalul grecesc prezent in bancile din Romania ar pleca de aici. Banii lor sunt in creditele populatiei. Unde sa se duca?", a declarat Vasilescu.

Acesta a adaugat, totodata, ca cea mai mare problema in Romania la ora actuala este organizarea, iar lipsa unei industrii este determinata de lipsa capitalului.

"N-avem industrie romaneasca pentru ca n-avem capital. In Romania avem criza economica, fara sa avem criza financiara. Problema numarul 1 in Romania este organizarea. Noi, romanii, nu prea stim ca nu stim sa ne organizam munca. Din cauza asta suntem aici unde suntem.

Locul Romaniei in Uniunea Europeana este 26 din 27, doar pe bulgari ii avem in spate. Noi am intrat in criza economica de pe pozitia asta, brat la brat cu Bulgaria. Criza prin care trecem nu e nimic altceva decat perceptie. La urma urmei, ni s-a parut deodata ca imparatul ban nu mai umbla gol prin lume, ci are niste haine stralucitoare, iar noi ne bucuram ca-l vedeam", a subliniat oficialul BNR.

Bancile grecesti din Romania au planuri de rezerva pentru situatii neprevazute

Adrian Vasilescu a participat, marti, la conferinta de lansare a unei noi platforme informatice online destinate eficientizarii activitatii zilnice in managementul activitatii firmelor.

Potrivit organizatorilor, compania TeamNet International, M.O.R.E. inseamna Managementul si Organizarea Resurselor Economice si transparenta, experienta de business si informare, fiind o platforma unica in Romania prin care costurile anuale ale unei companii vor putea fi reduse cu aproape 90%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Vasilescu Adrian BNR, #Adrian Vasilescu banci gecesti, #Adrian Vasilescu , #banci