Vin vremuri grele pentru bancile din Ungaria - legea care se aplica incepand cu 2004

Duminica, 06 Iulie 2014, ora 11:14
3482 citiri
Vin vremuri grele pentru bancile din Ungaria - legea care se aplica incepand cu 2004

Parlamentul din Ungaria a adoptat miercuri o lege prin care bancile trebuie sa le plateasca clientilor compensatii cu o valoare cumulata cuprinsa intre 600 si 900 de miliarde de forinti (intre 2,6 si 3,9 miliarde de dolari), conform estimarilor bancii centrale de la Budapesta.

Institutia considera totusi ca nu exista niciun risc la adresa stabilitatii sistemului bancar din Ungaria si a precizat ca niciuna dintre bancile ungare nu va avea nevoie de capital suplimentar semnificativ, informeaza Reuters.

Potrivit Asociatiei bancare din Ungaria, noua lege rescrie retroactiv contractele dintre banci si clientii lor, iar acest lucru "afecteaza siguranta juridica si poate crea incertitudini in randul investitorilor".

Guvernul ungar loveste bancile din nou - elimina comisioanele pentru retragerile de la bancomate

Institutia si-a exprimat speranta ca presedintele nu va semna aceasta lege, ci o va trimite la Curtea Constitutionala.

Erste, al treilea mare creditor din Europa Centrala si de Est, a anuntat joi ca va raporta pierderi record in 2014 din cauza situatiei din Romania si Ungaria.

Bancile austriece in Romania: Erste are probleme, Raiffeisen se lauda ca ii merge bine

Guvernul premierului Viktor Orban doreste ca bancile sa plateasca pentru comisioanele incorecte si pentru cresterile de dobanda aplicate in anii trecuti si intentioneaza sa elimine imprumuturile in valuta.

Creditele in valuta dispar pana la Craciun, ratele scad "simtitor" - in Ungaria

Legea aprobata de parlamentari vineri este primul pas legislativ in cadrul unei scheme de ajutor pentru debitori, care ulterior va include conversia in forinti a creditelor in moneda straina.

Noua lege se aplica contractelor semnate intre 1 mai 2004 si data la care intra in vigoare. Fac exceptie contractele care s-au incheiat cu mai mult de cinci ani inainte ca legea sa intre in vigoare.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#banci Ungaria comisioane abuzive, #lege banci Ungaria, #banci Ungaria pierderi , #banci
Comentarii