Volksbank nu este urmarita penal

Luni, 04 Februarie 2013, ora 18:28
1935 citiri
Volksbank nu este urmarita penal

Parchetul de pe langa Judecatoria Arad au decis scoaterea de sub urmarire penala a Volksbank, ca persoana juridica, si a angajatilor acesteia.

Procurorul spune ca plangerile inregistrate la adresa bancii constituie nu intra in sfera penalului, se arata intr-un comunicat al bancii, remis Ziare.com.

Decizia, asa cum este prezentata in Ordonanata de scoatere de sub urmarire penala, se bazeaza pe faptul ca "infractiunea invocata de clientul nemultumit - incercarea de a-l induce in eroare pe petentul B.A [...] - nu este o infractiune, ci un litigiu de natura civila. Aceeasi rezolutie prevede scoaterea de sub urmarire penala a angajatilor Volksbank implicati in acelasi dosar - din sucursala si din centrala".

Dispunerea sub urmarirea penala a bancii a fost mentionata intr-o inregistrare la Registrul Comertului, pe 6 decembrie 2012, potrivit informatiilor obtinute de Ziare.com.

La acea data, reprezentantii Volksbank ne-au precizat ca banca nu are o pozitie legata de acest subiect, deoarece inca nu s-a obtinut acces la dosar.

Volksbank, urmarita penal? Banca inca nu a fost anuntata in mod oficial

Care au fost plangerile

Conform comunicatului, acest dosar a fost deschis de parchet in urma a sase plangeri penale depuse, pe parcursul a doi ani, de acelasi client Volksbank - B. A. si fratele sau B.C.

Plangerea 1 a fost facuta in 18 Oct 2010. Clientul acuza angajatii din sucursala Volksbank care a acordat creditul, de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, deoarece au continuat sa retina comisionul de risc prevazut in contractul de imprumut.

Plangerea nr. 2 a fost facuta in 22 octombrie 2010, impotriva a alti doi angajati Volksbank, de data aceasta din centrala, tot pentru retinerea comisionului de risc prevazut in contractul semnat de client.

Plangerea nr. 3 a fost formulata in 9 ianuarie 2012, tot pentru abuz in serviciu impotriva intereselor persoanei, din cauza ca banca nu a anulat clauza privind comisionul de risc.

Plangerea nr 4 a fost formulata in 22 februarie 2012 de fratele acestui client, tot pentru abuz in serviciu.

Plangerea nr 5 a fost formulata in 23 februarie 2012 de petentul initial, angajatii Volksbank fiind acuzati de inselaciune.

Plangerea nr 6 a fost depusa pe 28 februarie 2012 de petentul initial. De aceasta data, el solicita inceperea urmaririi penale impotriva persoanei juridice pentru complicitate la inselaciune.

C.P.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...